1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

LNG-terminaalin tulo Poriin edelleen epävarmaa

Kilpailu terminaalin sijoituspaikasta Turun Pansion kanssa jatkuu ainakin siihen saakka, kunnes Turun hallinto-oikeus on ratkaissut Pansion kaavamuutoksesta tehdyt valitukset. Porissa kaava-asiat ovat jo kunnossa ja aika käy Porin hyväksi.

Gasumin LNG-terminaalin havainnekuva Tahkoluodon kemikaalisatamasta. Kuva: Porin kaupunki / Gasum

Päätökset Suomen ensimmäisen LNG-terminaalin sijoituspaikasta ovat edelleen auki.

Nesteytetyn maakaasun tuontiterminaalia Poriin suunnitteleva AGA on jättänyt asiaan liittyvän tukihakemuksen työ- ja elinkeinoministeriölle.

– Me pidämme terminaalin rakentamista Poriin varmana. Kyse on lähinnä siitä, koska pääsemme aloittamaan rakennustyöt, sanoo projektipäällikkö Pasi Moisio AGA:lta.

Toinen LNG-terminaalia suunnitteleva yritys eli Gasum ei sen sijaan ole tukihakemusta vielä jättänyt. Gasum suunnittelee terminaalia ensisijaisesti Turun Pansioon, mutta nyt se odottaa hallinto-oikeuden ratkaisua Pansion kaavamuutoksesta tehtyihin valituksiin. Pansion kaavamuutoksesta on tehty 3 valitusta.

Gasum odottaa hallinto-oikeuden päätöksia keväällä. Jos valitukset kaatuvat, tekee Gasum tulkihakemukset ministeriölle. Jos valitukset kuitenkin menevät läpi, kuluu niihin käytettävä aika Porin hyväksi. Hakuaika terminaalin tuelle päättyy syksyllä.

15.51 lisätty AGA:n kommentti