Lahden Autokorille löytyi sittenkin jatkaja

Scania on tehnyt sopimuksen tuotannon jatkamisesta Autokorin entisissä tiloissa Lahdessa. Yle Lahden tietojen mukaan tuotanto kasvaa ja tuotantoon otetaan myös uusi bussimalli.

Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Linja-autojen valmistus Lahden Autokorin tehtaalla jatkuu sittenkin. Scania on tehnyt sopimuksen Autokorin konkurssipesän kanssa entisistä tuotantotiloista.

Sopimuksen mukaan Scania-linja-autojen valmistus jatkuu Lahdessa kevään jälkeenkin. Tähän saakka töistä oli sovittu huhtikuulle konkurssipesän lukuun.

Pääluottamusmies Tommi Vanhalan mukaan työntekijöille on kerrottu töiden jatkumisesta, mutta tuotannon laajuudesta työntekijöillä ei ole vielä tietoa. Autokorin konkurssipesä työllistää nyt vajaat 200 henkeä. Henkilöstö on helpottunut tilanteesta mutta mahdolliset muutokset työehtosopimuksiin mietityttävät.

- Työsopimuksia ei ole vielä nähty, eli niiden ehdot mietityttävät tällä hetkellä eniten, kuvaa Vanhala.

Työntekijäpuolella on vielä hyvin vähän tietoja siitä, millaista toiminta tulee olemaan tai edes siitä, millainen uusi omistaja on.

- Käsitykseni on, että Scania on yrityksen takana, vastaa luottamusmies Vanhala kysymykseen siitä, millainen yritys Autokoria alkaa pyörittää.

Yle Lahden saamien tietojen mukaan tuotantomäärää on tarkoitus kasvattaa nykyisestä viidestä autokorista viikkoa kohden.

Autokorin tehtaassa valmistetaan tulevaisuudessakin OmniExpress-linja-autoja. Lisäksi tuotantoon otetaan aivan uusi kaupunkibussi, joka esitellään keväällä tai kesällä, kertoo johtaja Robert Eklund Scania Suomi Oy:stä.

Saarion perheen omistuksessa ollut Lahden Autokori ajautui konkurssiin viime syksynä.