1. yle.fi
  2. Uutiset

Taitoluistelu kerää yhä enemmän harrastajia - Oulussa jonotetaan seuraan

Oulun Luistelukerholla on positiivinen ongelma: halukkaita taitoluistelijoita on enemmän kuin seuraan sopii. Seurassa toivotaan lisää jäähalleja.

urheilu
YLE

Oulun Luistelukerhon hallituksen varapuheenjohtaja Sanja Aaramaa kertoo, että seurassa on pohdittu, miten tyttöjä saataisiin sopimaan jäälle nykyistä enemmän. Tällä hetkellä seurassa on jäseniä 430 ja harjoitusten aikana jäällä on ruuhkaa.

Yksinluistelun ja muodostelmaluistelun suosio kasvaa vuosi vuodelta. Junioreiden ohella aikuisten taitoluistelukouluihin jonottaa kymmeniä halukkaita. Esimerkiksi vuonna 2013 tarjolla oli aloituspaikkoja vain vuonna 2008-2010-syntyneille- siis 3-5-vuotiaille.

Tilanne hirvittää Aaramaata.

– Jäähalleja tarvittaisiin Ouluun lisää. Se palvelisi kaikkea jääurheilua, ei ainoastaan taitoluistelijoita. Samainen toive löytyy jokaisen jääkiekkoseurankin listalta, Sanja Aaramaa kertoo.

Viikonvaihteessa muodostelmaluistelijoita ennätysmäärä

Jäähalleja tarvittaisiin Ouluun lisää. Se palvelisi kaikkea jääurheilua, ei ainoastaan taitoluistelijoita

Sanja Aaramaa

Oulu Luistelukerho järjestää 25.1-26.1 muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 2. kilpailu Raksilassa. Kisoissa on oululaisittain kyseessä kilpailun johtaja Sanja Aaramaan mukaan ennätysosanotto.

– Luistelijoita on ilmoittautunut peräti 1689 ja kun siihen lasketaan mukaan valmentajat, huoltojoukot, autonkuljettajat, kuvaajat ja muut niin kaiken kaikkiaan väkeä on yli 2000 henkeä. Iso tapahtuma, joka vaati tekijöiltä paljon, Aaramaa innostuu.

OLK:n varapuheenjohtaja ja kilpailun johtaja Aaramaa odottaa kilpailijoilta hyviä suorituksia, urheiluhenkeä ja ennen kaikkea että järjestelyt toimivat. OLK:n tytöt ovat vahvassa nousussa mitalisijoille.

Lue seuraavaksi