1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylen uutisia katsotaan eniten

Ylen tv-uutiset on yhä Suomen selvästi katsotuin uutislähetys. Ylen alkuillan tv-uutislähetykset ovat myös onnistuneet lisäämään katsojalukujaan.

Kotimaan uutiset
Uutisankkuri Matti Rönkä tv-uutisten studiossa.
Yle

Kiinnostus Yle Uutisten tv-uutislähetyksiä kohtaan ei osoita hiipumisen merkkejä: Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan katsojilla mitattuna Yle johtaa selvästi illan uutiskisaa, ja viime vuonna TV1 ja TV2 saivat yli 60 prosenttia uutisten kokonaiskatseluajasta eli kaikesta uutisten katseluun päivän aikana käytetystä ajasta.

- Verkon merkitys uutisoinnissa on kasvanut, mutta olemme myönteisellä tavalla yllättyneitä siitä, että uuden tv-mittaritutkimuksen mukaan alkuillan televisiouutisten asema on vahvistunut entisestään, Yle Uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen toteaa.

Etenkin TV1:n kello 17 ja kello 18 uutislähetysten katsojaluvut ovat nousseet. Puoli yhdeksän uutislähetyksen keskikatsojamäärät taas ovat pudonneet hieman vuoden 2012 ennätyslukemista.

- Kuuden uutiset on yllättänyt meidät positiivisesti: useina päivänä kuuden uutislähetys on puoli yhdeksän lähetyksen jälkeen ollut Suomen toiseksi katsotuin uutislähetys, Jouni Kemppainen sanoo.

Aamu saanut lisää katsojia

Myös Ylen muut uutislähetykset ovat olleet suosittuja. Viime keväänä lanseerattu venäjänkielinen uutislähetys Novosti on vuoden kuluessa nostanut katsojalukujaan. Joulukuun Novostit saivat keskimäärin 290 000 katsojaa. Myös varhaisaamun uutiset ovat saaneet lisää katsojia.

- Aamu on ollut meille jo pitkään tärkeä, ja aamun merkitys on vain korostunut Aamu-tv:n uudistuksen myötä, Kemppainen toteaa.

Viime vuonna uutisia katsottiin vuorokauden aikana keskimäärin 14 minuuttia. Vuoden 2013 katsotuin tv-lähetys oli Ylen puoli yhdeksän uutislähetys itsenäisyyspäivänä. Se sai lähes kaksi miljoonaa katsojaa.

Lue seuraavaksi