Itella irtisanonut Kainuun Sanomien varhaisjakelusopimuksen

Itella on irtisanonut Alma Aluemedian kaikki varhaisjakelusopimukset. Kainuussa irtisanomiset koskevat Kainuun Sanomia, Sotkamo-lehteä, Kuhmolaista ja Ylä-Kainuu- lehteä. Muualla maassa Alman Aluemedian lehdistä Raahen Seudun, Pyhäjokiseudun ja osa Pohjolan Sanomien varhaisjakelusta joudutaan järjestämään myös uudelleen.

Sopimuksen irtisanominen
Kainuun Sanomien etusivu 11.6.2012.
Jouni Pilto / Yle

Itella on irtisanonut Alma Aluemedian kaikki varhaisjakelusopimukset.

Kainuussa irtisanomiset koskevat Kainuun Sanomia, Sotkamo-lehteä, Kuhmolaista ja Ylä-Kainuu- lehteä. Muualla maassa Alman Aluemedian lehdistä Raahen Seudun, Pyhäjokiseudun ja osa Pohjolan Sanomien jakelusa joudutaan järjestämään myös uudelleen.

Alma Aluemedian liiketoimintayksikön johtaja Kari Juutilaisen mukaan yhtiöllä on vajaa puoli vuotta aikaa järjestää jakelu uudestaan.

- Itella on nyt lähtenyt liikkeelle ehkä rankimmalla mahdollisella tavalla. Sopimus sanotaan irti ja sen jälkeen neuvotellaan.

Juutilaisen mukaan sopimus on katkolla kesäkuun lopussa. Neuvottelut uudesta jalelumallista ovat käynnissä.

- Selvittelyssä on myös se, miten se jakelu tehdään.Jakaako ne Itella millä hinnalla vai jakaako siellä joku muu ne lehdet.

Lehdet toimitetaan aamukahvipöytään ruutukaava-aluella jokatapauksessa, sanoo Juutilainen.

- Kyllä varmaan kaikki tietävät, että kun on totuttu aamulla se lehti saamaan, niin jos se muutetaan siten, että se tulee joskus puoleltapäivin tai iltapäivästä, niin kyllä se on menetetty tilaus hyvin nopeasti. Emme me halua sen tyypistä huononnusta missään tapauksessa tehdä.

Juutilaisen mukaan varhaisjakleun sopimuksen irtisanominen ei vaikuta haja-alueiden jakoaikatauluun. Sen sijaan Itellan omat irtisanomissuunnitelmat voivat toteutuessaan myöhästyttää jakoaikoja haja-asutusaluella jopa kello 16 iltapäivällä.