Tykkimäen vesipuistoa rakennetaan pakkasen keskellä

Parhaillaan pystytetään lähtötornin pilareita ja kaksi uima-allasta on jo valettu. Myös ravintolarakennuksen runko alkaa olla valmis. Kouvolassa Aquapark aukeaa kesäkuun alussa.

Kotimaa
Vesipuiston lähtötornin pilareita on jo pystyssä
Vesiliukumäen lähtötornin pilareita on saatu jo pystöön.Henna Huuskonen / Yle

Kouvolassa Tykkimäen vesipuiston rakennustyöt ovat vauhdissa. Ensimmäiset lähtötornin pilarit on nostettu pystyyn. Itse liukumäkien kokoaminen vaatii lämpimämpiä säitä. Tykkimäen kunnossapitopäällikkö Kari Pakkanen arvioi sen sijoittuvan maalis-huhtikuulle.

Valmistuttuaan tornista lähtee viisi liukumäkeä, joiden pituudet vaihtelevat seitsemästäkymmenestä metristä reiluun sataan metriin. Liukumäkitornin korkeus tulee olemaan melkein 10 metriä. Lisäksi lastenaltaisiin tulee pienempiä liukuja.

Telttojen alla on valettuna jo kaksi kolmesta uima-altaasta. Myös ravintolarakennuksen runko alkaa olla kasassa. Alkutalven sää oli suotuisa rakentajille.

– Alkutalvi oli siinä mielessä hyvä, että oli lämmintä, eikä lumi kiusannut. Nyt nämä pakkaset ovat alkaneet haitata, kertoo kunnossapitopäällikkö Kari Pakkanen.

Myös pääurakoitsija Jatke Oy:n vastaava työnjohtaja Ville Huusari myöntää, että kirpeä pakkaskeli hidastaa rakennustyötä.

Syksyllä alkaneen rakennusprojektin on määrä valmistua keväällä.

– Huhtikuun lopussa tekniikka kunnossa ja toukokuun puolessa välissä viimeistelyä vaille, Pakkanen sanoo.

Vesipuisto aukeaa 7. kesäkuuta.

Henna Huuskonen

Yle Kymenlaakson työharjoittelija