1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Radiopuhelinten uusi video syntyy univajeessa

Radiopuhelimet-rockyhtyeen uutta musiikkivideota kuvataan parhaillaan Oulussa. Pääasiassa kaupungin keskustan alueella työskentelevän tuotantoryhmän päivät ovat pitkiä ja raskaita, mutta tunnelma pysyy hilpeänä hyvän yhteishengen ansiosta.

Kuva: JP Manninen

Kulttibändin Ei kenenkään maa -levyltä löytyvän Smäidä-kappaleen musiikkivideon kuvaaminen ei ole kevyttä hommaa. Ohjaajana toimiva Juha Penttinen on kuitenkin hyvin tyytyväinen hektisen aikataulun tuottamiin tuloksiin.

- Meillä on monta toiminnantäyteistä kuvauspäivää alla. Työryhmä on pärjännyt semmoisilla neljän tunnin yöunilla, Penttinen kuvailee.

Videon juoneen sisältyy hurttia huumoria ja vauhdikkaita käänteitä roppakaupalla. Ohjaaja odottaa kuvausten jälkeisen leikkausvaiheen alkamista sormet syyhyten.

- Voin jo valmiiksi sanoa, että tällaista musiikkivideota ei ole Suomessa nähty. Saa nähdä, että minkälaisen ikärajan joudumme videoon laittamaan.

Pitkän suunnittelun tulos

Videon idea on kytenyt ohjaajan mielessä jo noin viiden vuoden ajan. Paikallisen bändin hyvästä maineesta oli huomattava apu kuvausten työryhmän kokoamisessa.

- Olemme järkänneet puoli vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti systeemejä sekä työryhmää kasaan. On ollut mahtava juttu, että ihmiset lähtevät tosi hyvällä fiiliksellä messiin.

Spektaakkelin valmistumisen jälkeen sille on löydettävä sopivia julkaisukanavia.

- Nettilevitys on varmasti se ihan ensimmäinen juttu, mutta Suomessakin on pari musiikkivideoita pyörittävää televisiokanavaa. Näiden lisäksi tungemme videon kaikille mahdollisille festivaaleille, Penttinen suunnittelee.

Rooli imaisi Marjomaan mukaansa

Musiikkivideolla pyrkyrimäistä pääroolia esittävän Sampo Marjomaan mielestä yhdessä tekeminen on ollut projektin parasta antia. Monia muitakin tunnettuja naamoja sisältävän videon tähden oli helppo lähteä mukaan ystävänsä ohjattavaksi.

- Olemme tehneet paljon kyseenalaisia ja kunnianhimoisia taideprojekteja yhdessä. Meillä on Juhan kanssa keskeinen luottamus, Marjomaa analysoi.

Oikea tunnetila ristiriitaisen hahmon tulkitsemiseen löytyy omasta päivätyöstä.

- Olen tehnyt niin monta vuotta viihdeohjelmaa missä minun täytyy olla tosi mukava ja kiva. Luulen, että siitä on syntynyt sellainen patouma, Marjomaa murjaisee.

Taneli Kärki / Yle Oulu