1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Taidekeskus Salmela

Nuoren taiteilijan maalauksissa kukoistaa oman pihan luonto

Taidekeskus Salmelan ensi kesän nuoren taiteilijan, imatralaisen Tiina Suikkasen töissä näkyy oman pihan luonto. Suikkanen sekoittaa töissään kukista ja hyönteisistä ottamiaan kuvia ja mielikuvitustaan. Omien töiden saaminen Taidekeskus Salmelan kesään on 32-vuotiaalle taiteilijalle merkittävää.

Taidekeskus Salmela
Kuvataiteilija Tiina Suikkasen öljymaalaus.
Yle

Vanha kotitalo Imatran Meltolassa toimii kuvataiteilija Tiina Suikkasen ateljeena. Valmisteilla on ensi kesän näyttelytyöt Taidekeskus Salmelaan.

- Näissä uusimmissa maalauksissa on otettu joku tapahtuma tai ilmiö luonnosta, jonka olen sitten kierrättänyt oman mielikuvituksen ja ajatusmaailman kautta kuvaksi. Nämä työt liikkuvat vähän sellaisen mahdollisen ja mahdottoman välillä, kertoo Suikkanen.

Nämä työt liikkuvat vähän sellaisen mahdollisen ja mahdottoman välillä

kuvataiteilija Tiina Suikkanen

32-vuotiaan naisen oman toiveen teki mahdolliseksi se, että hänet on valittiin Taidekeskus Salmelan ensi kesän nuoreksi taitelijaksi.

- Se on iso huomionosoitus. Se tuo näkyvyyttä ja luottamusta siihen omaan tekemiseen ja kannustaa jatkamaan aika voimakkaasti, miettii Suikkanen.

Tyyli muuttuu maalauksissa ajan myötä

Paljasjalkainen imatralainen teki ensimmäiset työnsä vuosituhannen vaihteessa vasta lukion jälkeen ja Joutsenon opistossa valmentavan kuvataiteen linjalla.

Ensimmäiset työt olivat maalauksia hevosista. Nyt öljymaalauksissa kukoistavat kasvit sekä yhä enemmän hyönteiset.

- Tyyli muuttuu vuosien saatossa, mutta hitaasti. Se menee aina vähän pelkistetymmäksi ja siveltimen jälki elää siellä vielä vähän enemmän, kertoo Suikkanen.

Tämä tuo näyttelymahdollisuuksia ja töitä lisää ja se on iso asia

kuvataiteilija Tiina Suikkanen

Uusia mahdollisuuksia ja töitä

Suikkasen ensimmäinen yksityisnäyttely oli vuonna 2007 Lappeenrannan Galleria Pihatossa. Sen jälkeen näyttelyjä on ollut neljä.

Taidekeskus Salmelan nuoreksi taitelijaksi pääsy avaa jälleen uusia ovia.

- Tämä tuo näyttelymahdollisuuksia ja töitä lisää ja se on iso asia. Mitä enemmän ihmiset tuntee minun töitä, niin heiltä tulee yhteydenottoja tilauksista, sanoo Suikkanen.