1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kirveillä aseistautuneet miehet ryöstivät Tukholman Bukowskin

Miehet pakottivat henkilökunnan avaamaan huutokauppakamerin kassakaapin ja veivät kaikki sen sisällä olleet korut. Saaliin arvosta ei toistaiseksi ole tietoa.

Kolme kirveillä aseistautunutta, naamioitunutta miestä on ryöstänyt Bukowskin huutokauppakamarin Tukholman keskustassa, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Miehet tunkeutuvat Bukowskin tiloihin vähän ennen sulkemisaikaa ja saivat saaliikseen koruja.

– Ryöstäjät saivat heidät [työntekijät] avaamaan kassakaapin. He ottivat kaikki kaapissa olleet korut, silminnäkijä Bror Irgens kertoo Aftonbladetissa.

Irgens oli lopettelemassa huutokauppakierrostaan Bukowskissa, kun hän näki miesten tulevan sisään. Hänen mukaansa miehet huusivat uudestaan ja uudestaan: "Käykää makaamaan! Käykää makaamaan!"

– He olivat erittäin vihamielisiä. He enemmän tai vähemmän karjuivat, Bror Ingens kuvailee Aftonbladetissa.

Poliisi sai hälytyksen ryöstöstä klo 17.44 Ruotsin aikaa. Poliisi vahvistaa, että ryöstäjien saalis oli koruja ja käteistä. Aftonbladetin mukaan niiden arvo olisi vähintään puoli miljoonaa kruunua eli noin 57 000 euroa.

Ryöstäjät poistuivat paikalta ulkomaisen rekisterikilvin varustetulla henkilöautolla. Poliisi etsii mustiin talvivaatteisiin pukeutuneita miehiä.