1. yle.fi
  2. Uutiset

Ala-Pietilä Solidiumista: Teemme juuri niin kuin meidät ohjeistetaan

Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä otti sunnuntaina kantaa valtion omistajayhtiöstä käytyyn keskusteluun. Ala-Pietilän mukaan toimintaperiaatteet ovat selkeät.

politiikka
Pekka Ala-Pietilä Arto Nybergin vieraana 26. tammikuuta.
Pekka Ala-Pietilä Arto Nybergin vieraana 26. tammikuuta.Yle Uutiset

Viime päivinä runsaasti keskustelua herättäneen valtion pörssiomistuksista vastaavan Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä sanoo, että Solidium toimii juuri niin kuin sitä ohjeistetaan ja sille annettujen valtuuksien mukaan.

Ylen Arto Nyberg -ohjelmassa sunnuntaina vierailleen Ala-Pietilän mukaan Solidiumilla on hyvin selkeät toimintaohjeet.

– Meillä on kaksi ulottuvuutta, joilla Solidiumin toimintaa ohjataan. Toisaalta talouspoliittiselta ministerivaliokunnalta on ohjeet, miten meidän tulee toimia, mitkä on päätösvaltuudet ja miten tulee informoida asioista. Ja toisaalta se, miten Solidium toimii suhteessa niihin kahteentoista yritykseen, jotka ovat sen salkussa, pörssilistattuja ja joissa Solidiumilla on vähemmistöosuus omistajana, sitä taas säätelee osakeyhtiölaki. Se kertoo ihan tarkalleen, mikä on omistajan rooli, mikä on hallituksen rooli kussakin yrityksessä ja miten tämä toimii yhdessä.

Ala-Pietilä sanoo, että Solidiumin johto tekee työtänsä mahdollisimman ammattimaisesti ja hallitus kantaa oman vastuunsa.

Useat poliitikot ovat ottaneet viime päivinä kantaa Solidiumin rooliin.

Lue seuraavaksi