1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Eduskunnasta laajaa tukea First North -pörssiyhtiöiden verouudistukselle

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski on kerännyt yli sata allekirjoitusta aloitteelleen, jonka mukaan First North -listalla olevia yrityksiä verotettaisiin kevyemmin kuin pörssin päälistan yhtiöitä. First North -listalla on tällä hetkellä vähän suomalaisia yhtiöitä.

talous
Vasemmistoliiton satakuntalainen kansanedustaja Jari Myllykoski.
Tapio Termonen / Yle

Kansanedustaja Jari Myllykosken (vas.) aloite First North -markkinapaikan yhtiöiden verokohtelun muuttamisesta on kerännyt 108 kansanedustajan allekirjoitukset.

Aloitteessa esitetään, että Helsingin pörssissä toimivalle pienten yhtiöiden First North -markkinapaikalle listattuja yrityksiä verotettaisiin tulevaisuudessa listaamattomien yritysten tapaan.

First North -markkinapaikalle listattuja yrityksiä verotetaan tällä hetkellä samoin kuin pörssin päälistalla olevia yhtiöitä. Sen sijaan listan yhtiöille asetetut vaatimukset ovat tällä hetkelläkin lievempiä kuin pörssin päälistan yhtiöillä.

First Northiin on listautunut tällä hetkellä vain neljä suomalaisyhtiötä. Ruotsissa First North -listalla on yli sata yhtiötä.

Edullisempi verokohtelu olisi Myllykosken mielestä järkevää, koska se kannustaisi kasvuun ja työllistämiseen kotimaassa.

Lue seuraavaksi