1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. paperinkeräys

Oma paperinkeräyspiste pitää lehtiniput pois saunakamarista

Joutsenolainen Tiina Virtanen sai oman paperinkeräysastian pihaansa noin vuosi sitten. Virtanen nauttii siitä, että keräyspiste on lähellä.

paperinkeräys
Roskalaatikko
Jan Hynnä / Yle

Kierrätykseen päätyvän jätepaperin määrä on kääntynyt laskuun Suomessa. Paperinkeräystä tehostetaan muun muassa Etelä-Karjalassa toimittamalla keräyslaatikoita myös omakotiasukkaiden pihalle.

Joutsenolainen Tiina Virtanen sai oman paperinkeräysastian noin vuosi sitten. Virtanen nauttii siitä, että keräyspiste on lähellä.

- Keräyspaperin voi viedä astiaan samalla, kun hakee uutta postia. Eivät jää paperiniput lojumaan saunakamariin, niin kuin aikaisemmin, Virtanen toteaa.

Tiina Virtanen haluaa jatkaa oman paperinkeräyspisteen pitoa ainakin niin kauan, kuin astian tyhjennys pysyy maksuttomana.

Kierrätyspaperin määrä on hiipunut

Vuonna 2009 saatiin uudelleen käytettäväksi periaatteessa kaikki kierrätettävissä oleva paperi,mutta viime vuonna vastaava luku oli enää 86 prosenttia.

Ilmaiseksi tyhjennettäviä paperinkeräyspisteitä Etelä-Karjalassa toimittaa ympäristöyritys Lassila&Tikanoja. Sitan nelilokeropalvelussa olevilla asiakkailla yksi lokero on varattu keräyspaperille.

Lassila&Tikanojan yksikön päällikkö Veli Jussila kertoo, että yhtiö toteuttaa viimekeväiseen tapaan paperinkeräyskampanjan myös tänä keväänä. Tavoitteena on lisätä paperinkeräyspisteiden määrää myös yksityistalouksissa.

- Tarkoituksemme on, että paperinkeräysastian tyhjennys on jatkossakin asiakkaalle maksuton, Veli Jussila sanoo.

Kotiin toimitetun keräysastian hinta on 50 euroa.

Lue seuraavaksi