Bangkokin mielenosoittajat eivät hellitä hallintorakennusten piirityksiä

Thaimaan vaalikomitea on ehdottanut parlamenttivaalien lykkäämistä ainakin kuukaudella.

Ulkomaat
Hallitusta vastustavia mielenosoittajia Bangokissa maanantaina 27. tammikuuta 2014.
Hallitusta vastustavia mielenosoittajia Bangokissa maanantaina 27. tammikuuta 2014.Narong Sangnak / EPA

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa hallitusrakennuksia saartaneet mielenosoittajat eivät suostu neuvottelemaan saartojen lopettamisesta. Mielenosoittajat ovat estäneet pääsyn useisiin ministeriöihin ja muun muassa keskuspankkiin. Lisäksi he ovat tukkineet seitsemän suurta risteysaluetta Bangkokissa.

Thaimaan hallitus pyysi maanantaina mielenosoittajia vapauttamaan pääsyn hallintorakennuksiin. Yksi mielenosoitusten johtajista, entinen kansanedustaja Suthep Thaugsuban vastasi hallituksen pyyntöön kieltävästi.

Thaimaan vaalikomitea on ehdottanut sunnuntaille kaavailtujen parlamenttivaalien lykkäämistä ainakin kuukaudella, jotta vaalit voidaan käydä turvallisesti. Sisäministeri Jarupong Ruangsuwan on ilmoittanut, että vaalit järjestetään suunnitellusti. Komitea on määrä keskustella asiasta huomenna pääministeri Yingluck Shinawatran kanssa.

Thaugsuban on uhannut sulkea kaikki tiet äänestyspaikoille, jos vaalit järjestetään 2. päivä helmikuuta. Tästä saatiin esimakua eilen, kun mielenosoittajat saartoivat lähes kaikki Bangkokissa sijainneet ennakkoäänestyspaikat.

Marraskuusta asti jatkuneiden mielenosoitusten kuolonuhrien määrä nousi eilen kymmeneen, kun yksi mielenosoitusten johtajista ammuttiin kesken puheen Bangkokissa. Satoja ihmisiä on loukkaantunut yhteenotoissa.

Lähteet: Reuters, AFP