Hyppää sisältöön

Rädylle sakkotuomio Ahteen kiusaamisesta

Räty sai 80 päiväsakkoa pahoinpitelystä ja kahdesta työturvallisuusrikoksesta. AKT on tuomittu 20 000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi AKT ja Räty tuomittiin korvaamaan Ahteelle loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä ja muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 12 000 euroa.

Helsingin käräjäoikeuden tuomiolauselma. Kuva: Yle

Auto-ja kuljetusalan liiton (AKT) entinen puheenjohtaja Timo Räty on tuomittu sakkoihin AKT:n yhteyspäällikkö Hilkka Ahteen työpaikkakiusaamisesta. Räty sai 80 päiväsakkoa pahoinpitelystä ja työturvallisuusrikoksesta. Räty joutuu maksamaan yhteensä 2 080 euroa sakkoa.

AKT on tuomittu 20 000 euron yhteisösakkoon.

Tuomioistuimen mukaan Räty on syyllistynyt työturvallisuusrikoksiin ajalla 1.2.2008-13.1.2011 ja 1.1.2006-1.3.2012 sekä pahoinpitelyyn ajalla 1.1.2006-1.3.2012.

Syytteessä olivat myös myös AKT:n hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala ja valtuuston entinen puheenjohtaja Heikki Harakka. He saivat 30 päiväsakon sakkorangaistuksen.

AKT ja Räty tuomittiin myös korvaamaan Ahteelle loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä ja muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 12 000 euroa.

Tuomitut joutuvat yhdessä korvaamaan myös Ahteen oikeudenkäyntikulut, kaikkiaan 30 891 euroa.

AKT:n työpaikkakiusaamisjutun poikkeuksellisuutta kuvaa se, että syyttäjä vaati AKT:lle vähintäänkin 80 000 euron yhteisösakkoa. Syyttäjän mielestä liiton toiminnassa ei ole noudatettu riittävää huolellisuutta ja varovaisuutta työturvallisuusrikoksen ehkäisemiseksi.

Syyttäjä sanoo harkitsevansa valittamista hovioikeuteen yhteisösakon korottamiseksi. Rädyn asianajaja Heikki Lampela sanoo, ettei tiedä vielä valittavatko he hovioikeuteen.

AKT:n työpaikkakiusaamisjuttu jatkunee hovioikeudessa.

Oikeudenkäynti poiki uuden rikostutkinnan

AKT:n työpaikkaoikeudenkäynti poiki uuden rikostutkinnan. Poliisi epäilee Rätyä törkeästä kunnianloukkauksesta. Tutkinta liittyy Rädyn esittämään väitteeseen työpaikkakiusaamisoikeudenkäynnissä.

Räty sanoi oikeudessa, että hänen suhtautumisensa Hilkka Ahteeseen alkoi viilentyä muun muassa siksi, että Ahde oli ehdottanut hänelle suhteen aloittamista. Rätyyn kohdistuva kunnianloukkaustutkinta on kesken.

.
.