Hyppää sisältöön

Hilkka Ahde: Kiista vei minulta terveyden - video

Ahteen mukaan AKT:n työpaikkakiusaamisoikeudenkäynti on ollut hirveän surullinen prosessi.

Hilkka Ahde
Hilkka Ahde vieraili maanantaina illalla Ylen A-studion lähetyksessä. Haastattelu alkaa kohdasta 09:28.

Auto- ja kuljetusalan liiton (AKT) yhteyspäällikkö Hilkka Ahteen mukaan AKT:n entisen puheenjohtaja Timo Rädyn saama sakkotuomio ei ollut yllätys, koska tapauksen näyttö oli niin selkeä. Räty tuomittiin tänään sakkoihin Ahteen työpaikkakiusaamisesta ja pahoinpitelystä.

Ahteen mukaan oikeudenkäynti on ollut hirveän surullinen prosessi.

– Se on vienyt minulta osittain työkyvyn, terveyden ja lisäksi itsetunnon ja ammattiylpeyden. Kaiken lisäksi tämä prosessi sai hyvin likaisen lopun, kun vastapuoli otti tämmöiset härskit keinot käyttöön tässä loppuvaiheessa, Ahde sanoo.

Oikeudenkäynti kuin maraton

Hän vertaa oikeudenkäyntiä pitkään maratonin juoksemiseen.

– Nyt toivon, että olisin siinä maaliviivalla. Että tämä ei olisi vain välietappi.

Ahteen mukaan vahingonkorvaus ei ole hänelle ensisijainen asia. Ahteen mukaan hänen vaatimansa 40 000 euron korvaussumma perustui asianajajan määritelmiin.

AKT ja Räty tuomittiin korvaamaan Ahteelle loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä ja muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 12 000 euroa.

– Tietenkin tässä tämä tekoaika on hirveän pitkä. Pitää miettiä, että mikä on kohtuullista näin pitkässä juoksussa.

"Luottamushenkilöiden pitää tietää vastuunsa"

Syytteessä olivat myös myös AKT:n hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala ja valtuuston entinen puheenjohtaja Heikki Harakka. He saivat 30 päiväsakon sakkorangaistuksen.

Ahteen mielestä Ruonalan ja Harakan saamat tuomiot kertovat siitä, että luottamustehtäviin ehdolle asettuvien henkilöiden pitää tietää vastuunsa ja tehtävänsä.

– Toivottavasti jatkossa täällä järjestöpuolella kiinnitetään huomiota tähän, että koulutetaan nämä luottamushenkilöt tietämään ne omat velvollisuutensa.

Ahteen mielestä työpaikkakiusaaminen on työelämän syöpä Suomessa. Hänen mielestään kiusaamiseen pitäisi olla nollatoleranssi.

.
.