1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Pönkittävätkö Sotshiin lähtijät Putinin valta-asemaa?

Kuinka paljon Sotshin olympiakisat - ja niihin lähtevät urheilijat ja poliitikot - pönkittävät presidentti Vladimir Putinin asemaa? Olisiko suomalaisten pitänyt boikotoida kisoja? Kerro oma kantasi tai jätä kysymyksesi Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelman asiantuntijavieraille.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi tulevien olympialaisten vapaaehtoistyöntekijöitä Sotshissa 17. tammikuuta. Kuva: Aleksei Nikolski / AFP / Lehtikuva

Sotshin ensi viikolla alkavat talviolympialaiset ovat saaneet osakseen runsaasti kielteistä huomiota.  Maailmalla ihmetellään poikkeuksellisen korkeita kustannuksia, massiivisia turvatoimia sekä Venäjän huonolla tolalla olevia ihmisoikeuksia.

Kuinka paljon kisoissa on kyse presidentti Vladimir Putinin valta-aseman tukemisesta, johon ulkomaalaiset urheilijat ja kisavieraat osallistuvat?

Merkitseekö kisoihin lähteminen ihmisoikeusloukkausten hiljaista hyväksymistä? Olisiko kisat pitänyt jättää väliin?

Mitä olympiakisat merkitsevät Putinille ja Venäjälle? Mitä merkitystä niillä on tavallisen venäläisen kannalta? Mitä kisat kertovat nyky-Venäjästä ja sen talouden tilasta?

Aiheesta keskustellaan Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelmassa Radio Suomessa torstaina 30.1. kello 18.03 alkaen. Studiovieraina ovat tutkija Hanna Smith Aleksanteri-instituutista sekä ekonomisti Vesa Korhonen Suomen pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitokselta.

Myös sinä voit osallistua ja esittää tässä kysymyksiä ja kommentteja Venäjä-asiantuntijoille.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.