Sotkamon kunnanvaltuusto: Ei ihan käsirysy, mutta melkein

Sotkamon jo valmiiksi dramatiikalla lastattu kunnanvaltuuston kokous sai nolon lopun, kun kokoomuksen Veli-Pekka Sarparanta intoutui nälvimään perussuomalaisia. Verisesti loukkaantunut perussuomalaisten Seppo Romppainen vaati julkista anteeksipyyntöä, mutta siihen ei Sarparannasta ollut.

Kotimaa
Perussuomalaisten Seppo Romppainen ja kokoomuksen Vei-Pekka Sarparanta
Heikki Rönty / Yle

Kunnanvaltuusto päätti perustaa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kunnanhallituksen erottamista. Esitys kunnanjohtajan erottamista valmistelevan valiokunnan osalta siirrettiin takaisin kunnanhallitukseen valmisteltavaksi, koska siinä oli muotovirhe.

Kunnanhallituksen erottamisvaliokunnan perustamisasian käsittelyn aikana kokoomuksen Veli-Pekka Sarparanta siteerasi Apu-lehdessä julkaistua Kunnallisalan kehittämissäätiön kehitysasiamies Antti Mykkäsen selvitystä.

Sarparannan mukaan perussuomalaiset eivät muun muassa luota muihin kuin toisiinsa ja iltapäivälehtien lööppeihin, eivät pyri yhteistyöhön ja ovat kriittisiä kaikista asioista. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anne Lukkari ojensi Sarparantaa jo tässä vaiheessa ja kehotti pysymään asiassa.

Kokouksen jo ollessa loppumaisillaan, perussuomalaisten Seppo Romppainen pyysi viime tingassa puheenvuoron ja sen myös sai. Romppainen syytti Sarparantaa verisesti loukkaavasta puheesta ja asiattomuudesta.

Romppaisen mukaan Sarparannan luettelemat ominaisuudet eivät kuulu sotkamolaisille perussuomalaisille.

– Vaadin Veli-Pekka Sarparannalta julkista anteeksipyyntöä.

Valtuuston puheenjohtaja antoi puheenvuoron vielä Sarparannalle, mutta hän ei pyydellyt puheitaan anteeksi, vaan ilmoitti puhuvansa perussuomalaisista noin yleisesti.

Salissa pyydettiin useita puheenvuoroja, mutta puheenjohtaja Anne Lukkari ei niille heltynyt, vaan muistutti tiukkaan sävyyn valtuutettuja kuntalaista, jonka mukaan valtuutetun tulee käyttäytyä asiallisesti.

– Ja herrat voivat sovitella henkilökohtaisia välejään jossain muualla kuin valtuuston kokoussalissa, napsautti Lukkari kiistapukarit hiljaiseksi loppukokouksen ajaksi.

Kokouksen päätyttyä ovella käytiin herrojen välillä vielä pientä sananvaihtoa, eikä kättä paiskattu.

Uutista muokattu 28.1 klo 11:14. Korjattu Sarparannan siteeraaman selvityksen lähde Apu-lehdeksi ja Kunnallisalan kehittämissäätiöksi. Alunperin uutisessa kerrottiin Kuntalehden julkaisseen selvityksen.