1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Wall Streetillä petyttiin Applen tuloksiin – pörssikurssi laskussa

Vaikka Applen joulun ajan laitemyynti oli ennätyksellisen suuri, se koettiin silti pettymykseksi sijoittajien silmissä. Applen osakkeen hinta on laskenut 8 prosentin verran.

Applen maanantaina julkistama ensimmäisen vuosineljänneksen tulos koettiin markkinoilla pettymykseksi, vaikka yhtiö myikin Iphone- ja Ipad-tuotteitaan ennätyksellisen paljon joulusesonkina.

Yhtiön osakekurssi lähti huomattavaan laskuun tuloksen julkistamisen jälkeen ja Applen osake menetti arvostaan 8 prosenttia eli yli 30 euroa päivän aikana. Osakkeen hinta on nyt noin 369 euroa.

Markkinoiden pettymys on yllättävä yhtiön myyntilukujen valossa. Joulukuun lopussa päättynyt yhtiön ensimmäinen vuosineljännes oli paras koko Applen 38-vuotisessa historiassa. Apple myi vuosineljänneksen aikana 51 miljoonaa Iphonea ja 26 miljoona Ipadia.

Markkinat olivat kuitenkin odottaneet yhtiöltä vieläkin kovempaa tulosta. Osakesijoittajia on huolestuttanut koventunut älypuhelinmarkkinoiden kilpailu ja innovaation puute Applen suunnalta.

Ipadin julkistamisesta on tullut kuluneeksi jo neljä vuotta, eikä Apple ole sen koommin julkistanut suuren luokan uutuustuotetta, joka ei olisi ollut joko Iphonen tai Ipadin päivitetty versio.