Yli 600 ihmistä mahataudissa Karibian-laivalla

Turun telakalla rakennettu Explorer of the Seas on ilmeisesti norovirusepidemian kourissa.

Ulkomaat

Yli 600 matkustajaa ja työntekijää on sairastunut Karibian loistoristeilyllä oksennustautiin. Maailman suurimmaksi risteilijäksi aikanaan valmistunut Explorer of the Seas -alus lopettaa huolestuttavan sairastelijoiden määrän takia risteilynsä kesken.

Sairastuneilla on ilmennyt vatsavaivoja, oksentelua ja ripulia. Osa ristelilyn esiintyjistäkin on sairasvuoteella, minkä vuoksi myös ohjelmanumeroita peruttiin. Yhden matkustajan kertomuksen mukaan sairaiden on pysyttävä hyteissään kunnes heille annetaan lupa tulla ulos.

Yhteensä 595 matkustajaa ja 50 miehistön jäsentä on saanut taudin. Kaikkiaan risteilyllä on reilut 4 000 henkeä.

Royal Caribbean -varustamon mukaan kyseessä on ilmeisesti norovirus. Risteilyn on määrä päättyä etuajassa Yhdysvaltain New Jerseyyn keskiviikkona. Tämän jälkeen risteilijä desinfioidaan perusteellisesti.

Norovirukset ovat yleisimpiä aikuisten vatsatautien aiheuttajia. Noroviruksen leviämistä auttaa sen kyky säilyä tarttumiskykyisenä kosketuspinnoissa jopa päiviä.

Risteilijän tautiepidemia on voinut saada alkunsa yhdestä sairaana laivaan astuneesta matkustajasta. Risteily alkoi tammikuun 21. päivänä.

Explorer of the Seas eli "merten löytöretkeilijä" valmistui Turun telakalla vuosituhannen vaihteessa.

Lähteet: Reuters