HS: Palsa-elokuvan ensi-ilta peruttiin jo toistamiseen

Helsingin Sanomien mukaan kittiläisestä kuvataiteilijasta Kalervo Palsasta kertovan elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa on peruttu. Elokuvan ensi-illan piti olla elokuvateattereissa 7. päivä helmikuuta, mutta levityssopimus on purettu viime viikolla. First Floor Productions -yhtiön tuottajan Pauli Pentin mukaan elokuvan ensi-illan kanssa on otettu aikalisä.

kulttuuri
Kalervo Palsalle perustettiin nimikkoyhdistys, joka haluaa kunnostaa taiteilijan koti- ja ateljeerakennuksen, Getsemanen.Aineen Taidemuseo

Palsa-elokuvan ensi-ilta peruttiin jo toistamiseen. Ensimmäisen kerran elokuvan piti tulla elokuvateattereihin marraskuussa. Marraskuun ensi-ilta peruttiin, koska uskottiin, että helmikuussa elokuva saa suuremman yleisön.

Uutta ensi-iltapäivää ei ole lyöty lukkoon. Elokuvan tuottaja Pauli Pentti haluaa, että elokuva saa ensi-iltansa yhtä aikaa teatterissa ja digitaalisissa jakelukanavissa verkon kautta. Pentti uskoo elokuvan saavan siten enemmän yleisöä ja paremman näkyvyyden.

Fiktioelokuva Kalervo Palsa ja kuriton käsi kertoo kuvataiteilijan elämästä tämän teosten kautta. Elokuvassa Palsaa esittää näyttelijä Janne Reinikainen ja sen on ohjannut Pekka Lehto. Elokuva on jo esitetty Sodankylän elokuvajuhlilla viime kesänä.

Elokuva on kuvattu jo vuonna 2005, mutta tuotantoyhtiön konkurssin vuoksi se jäi kesken. First Floor Productions on tuottanut elokuvan loppuun.