Tuhkarokkokaranteenissa olleet oppilaat palaavat kouluun

Lohjan Sammatin kyläkoulussa rokottamattomat oppilaat olivat karanteenissa, kun yhdellä oppilaalla oli havaittu tuhkarokkotartunta. Koulun tietoon ei ole tullut uusia tuhkarokkotapauksia.

Kotimaa
Sammatin vapaa kyläkoulu.
Yle

Lohjan Sammatin vapaan kyläkoulun oppilaat pääsevät tiistaina jatkamaan koulutyötä. Varavuosirehtori Helena Kilpiäinen uskoo, että arki pyörähtää nopeasti käyntiin.

- Toivottavasti mahdollisimman normaalisti. Lähdetään liikkeelle siitä, että katsotaan, miten karanteenin ajan sähköpostitse lapsille lähetetyt kotitehtävät on saatu suoritettua. Ruvetaan yhdessä luokkien kanssa katsomaan, missä mennään, Helena Kilpiäinen sanoo.

Noin viisikymmentä Lohjan Sammatin kyläkoulun oppilasta sekä läheisen päiväkodin lasta määrättiin pysymään kotona sen jälkeen, kun yhdellä kyläkoulun oppilaalla oli havaittu tuhkarokko. Koulussa ovat karanteenin ajan olleet ne lapset, joilla on tuhkarokkorokotus. Tuhkarokko ei koulun tietojen mukaan ole lähtenyt leviämään.

- Meidän tietoomme ei ole tullut lisää sairastuneita, Helena Kilpiäinen sanoo.

Varavuosirehtori Helena Kilpiäisen mukaan epidemiauhan nostattama mediahuomio on hämmentänyt koulun lapsia.

- Oli ehkä havaittavissa loukkaantumista lasten puolelta, että kuinka tätä tällä tavalla uutisoidaan. Että voiko olla totta, että meidän koulustamme kirjoitetaan tällä tavalla. Oppilaat kokevat, että heidän yksityisyyttään on loukattu siten, että heidät leimataan tällaiseen käsittämättömään sotkuun, Helena Kilpiäinen sanoo.