Vaikuttavatko työntekijöiden olot ostopäätöksiisi? Äänestä!

Finnwatchin mukaan useiden suomalaisten kauppojen käyttämän thaimaalaisen mehutehtaan toiminnassa on viitteitä ihmiskaupasta ja pakkotyöstä. Pohditko sinä kaupassa elintarvikkeiden tuotanto-olosuhteita? Vaikuttavatko ne ostopäätöksiisi?

Osallistu
Barbara Walton / EPA

Kansalaisjärjestö Finnwatchin raportin mukaan suomalaisten vähittäiskauppojen uusi ananasmehutoimittaja polkee työntekijöiden oikeuksia jopa pahemmin kuin aiempi toimittaja. Finnwatch toteaa ananasmehukonsentraattia tuottavan thaimaalaisen tehtaan toiminnan viittaavan ihmiskauppaan ja pakkotyövoimaan.

Finnwatchin raportin (siirryt toiseen palveluun) mukaan SOK:n, Keskon ja Tuko Logisticsin käyttämä mehutehdas takavarikoi työntekijöiden passeja ja pitää heitä velkaorjuuden kaltaisissa olosuhteissa. Työntekijät raportoivat myös pahoinpitelyistä työpaikalla.

Finnwatchin tänään julkaisema raportti on seurantaa viime vuonna julkaistulle raportille, joka käsitteli vähittäiskaupan omien private label -tuotteiden valmistusta. Kauppaketjut ryhtyivät raportin jälkeen toimiin, mutta Finnwatchin mukaan uudet havainnot osoittavat, etteivät toimet ole olleet riittäviä.

Pohditko sinä kaupassa elintarvikkeiden tuotanto-olosuhteita? Vaikuttavatko ne ostopäätöksiisi?

Vastaa alla olevassa kyselyssä kyllä tai ei, ja tule keskustelemaan aiheesta lisää artikkelin alapuolella olevaan keskustele-osioon.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.