1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lapset (perheenjäsenet)

Valtuustoaloite: Homekoulujen sairastuttamille lapsille omat opetusryhmät

Joukko lahtelaisvaltuutettuja ajaa oman opetusryhmän perustamista homekouluissa sairastuneille lapsille. Lasten lisäksi opetusryhmästä hyötyisivät sairastuneet opettajatkin.

lapset (perheenjäsenet)
Launeen koulun oppilaiden vanhemmat osoittavat mieltään.
Jouko Uschanoff / Yle

Jotkut lapset ovat saaneet homekouluista niin pahoja oireita, että he joutuvat opiskelemaan kotona. Tällaisten lasten on mahdollista saada erityistukea, esimerkiksi oppimateriaalit ja tukitunteja koululta.

Lahden kaupunginvaltuustolle jätetyssä aloitteessa kuitenkin esitetään, että sisäilmasairaille lapsille järjestettäisiin oma opetusryhmä puhtaisiin tiloihin. Ryhmään voisi tulla lapsia esimerkiksi Lahdesta ja sen lähikunnista.

Oppilaita ja opettajia takaisin ihmisten ilmoille

Vanhemmat eivät saa nykyisellään tarpeeksi tukea lasten kotiopetukseen, katsoo aloitetta tekemässä ollut Lahden Vasemmiston Elisa Lientola. Aloitteessa peruistellaan opetusryhmän tarpeellisuutta muun muassa sillä, että vanhempien taloustilanne voi heikentyä merkittävästi, jos toinen heistä jää kotiin opettamaan sairasta lasta.

Elisa Lientolan mukaan opetusryhmä tarjoaisi parhaimmillaan myös sisäilmaongelmien takia töistä pois jääneille opettajille töitä.

Opettajalla, joka on itse painiskellut näiden ongelmien kanssa, olisi ymmärrystä lapsille

Elisa Lientola (vas.)

.

- Samalla saataisiin opettaja tai pari palaamaan sairauslomalta töihin. Opettajalla, joka on itse painiskellut näiden ongelmien kanssa, on ymmärrystä lapsille. Ideaalitilanne olisi, että sekä lapsia että opettajia saataisiin takaisin sosiaaliseen ympäristöön.

Sivistyslautakunta ottanee Vasemmiston valtuustoryhmän tekemän aloitteen käsittelyyn vielä alkuvuoden aikana, arvelee Lientola. Aloite keräsi allekirjoituksia myös muiden puolueiden valtuutetuilta.

Lue seuraavaksi