Käärmetalo pakottaa avantouimarit evakkoon Tuomiojärvellä

Yli 50 vuotta hyytäviä kylpyjä tarjonnut Tuomiojärven avantouintipaikka joutuu etsimään uuden paikan Jyväskylässä. Rantaan nousee kerrostaloja jo ehkä tänä vuonna. Toisessa vaiheessa rannassa luikertelee Käärmetalo, joka vie uintipaikan. Seudun avantouimarit haluavat samalle rannalle uuden paikan.

Kotimaa
Tuomiojärven avantouintipaikka
Heli Kaski / Yle

Entiselle leirintäalueelle eli Kivelänrantaan on ensi vaiheessa kaavoitettu Pisarakortteliin neljästä viiteen kerrostaloa. Toisessa vaiheessa rantaan rakentuu Käärmetaloksi kutsuttu rivitalo. Kerrostaloille on jo löydetty rakentajat. Työyhteenliittymä Rakennus-Kaseva Jyväskylästä ja Jatke Oy Kouvolasta pystyttävät nelikerroksiset talot.

Kuuden tuhannen kerrosneliön tontti on varattu työyhteenliittymälle syyskuun loppuun saakka. Talojen pienimuotoinen sunnittelukilpailu on meneillään ja ratkeaa helmikuussa. Maankäyttöteknikko Teppo Nikkilä kertoo, että toiveissa on päästä rakentamaan esimmäistä kerrostaloa vielä tämän vuoden aikana.

Avantouimarit evakkoon pakottava Käärmetalo odottaa vielä toteutusta. Nikkilän mukaan rakennustontti on herättänyt suurta kiinnostusta. Keväällä kaikille kiinnostuneille järjestetään yhteinen tilaisuus, jonka jälkeen Käärmetalolle päätetään rakentajat.

Jyväskylän seudun avantouimareiden nykyinen uintipaikka Kivelänrannassa puretaan, kun Käärmetalon rakentaminen alkaa.

Uusi uimapaikka on iso ponnistus

– Uimareiden ei tarvitse olla peloissaan, koska rannan kaavaan on merkitty paikka myös avantouintitoiminnalle. Olen turvallisella mielellä, koska toiminta jatkuu, kunhan saadaan uutta vanhan tilalle, kertoo Jyväskylän seudun avantouimareiden varapuheenjohtaja Anita Saraste-Kautto.

Uuden paikan rakentaminen uintiseuralle on kova ponnistus ja iso investointi. Mitään lukkoon lyötyä ja varmaa ei seuralla vielä ole.

– Avantouimarit on kiinnostunut paikasta ja sen tulevasta toiminnasta. Koska paikasta tulee arkkitehtonisesti korkeatasoinen, niin myöskin uudelta paikalta vaaditaan vähän enempi esteettisesti. Suunnitelmia täytyy tehdä ja yhteistyökumppaneita kuulostella ja toivottavasti niitä myös löytyy, jotta saataisiin hyvä avantouintipaikka, miettii Saraste-Kautto.

Tuomiojärven avantouintipaikka on Jyvässeudun suosituin ja ollut käytössä jo yli 50 vuotta.

Saraste-Kautto ennakoi, että tämä ja seuraavakin talvi mennään vielä ihan entisillään.

– Hyviä uinteja vaan - aurinko paistaa, joten sinne vaan pulahtelemaan!