1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tamperetta mollaavat tumppienkerääjät palkittiin Vuoden Tamperelaisina

Vuoden Tamperelainen -titteli annettiin tänä vuonna Roskasakille eli Ilkka ja Kaija Erkkilälle. Tamperetta urakalla siistinyt pariskunta on juuri ilmoittanut muuttavansa pois Tampereelta, koska "Tampereella on aivan liian paljon puupäitä".

Kuva: Mauri Tikkamäki / Yle

Vuoden Tamperelainen 2014 -äänestyksen on voittanut roskasakki Kaija ja Ilkka Erkkilä. Eläkeläispariskunta on kunnostautunut siivoamalla vapaaehtoisesti tupakantumppeja ja roskia Tampereen kaduilta.

– Nöyränä ja kiitollisena otetaan palkinto vastaan, Ilkka Erkkilä sanoo.

Tiistaina tuli julki, ettäErkkilät ovat muuttamassa pois Tampereelta. He myös arvostelevat tamperelaisia kovin sanoin. Kokonaan Erkkilät eivät silti kaupunkia lyttää.

– Samaan hengenvetoon ollaan sanottu, että Tampere on kaunis kaupunki. Täällä on ihania ihmisiä, mutta suhteessa fiksuihin typerehtijöitä on paljon. Liian paljon ihmisiä, jotka eivät osaa arvostaa tätä kaunista kaupunkia.

Vuoden Tamperelainen 2014 -äänestyksessä annettiin yhteensä lähes 4 200 ääntä. Äänestyksen voittaja sai äänistä 14 prosenttia.

Barkov jäi kakkoseksi

Kakkoseksi äänestyksessä tuli jääkiekkoilija Aleksander Barkov ja kolmoseksi kapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Neljänneksi äänestettiin rap-ryhmä Mansesteri, joka oli eniten ääniä saanut ehdokaslistan ulkopuolinen äänestäjien oma ehdokas. Viidenneksi selvisi muusikko Petri Nygård.

Vuoden Tamperelainen -äänestys on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 2002.

Äänestyksen järjestävät kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi -yhdistys.