1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Rovaniemen keskuskentän katsomo jättiremonttiin

Rovaniemen keskuskentän katsomon sisältävän monitoimirakennuksen rakentaminen alkaa ensi syksynä. Valmiina pitkään odotetut tilat ovat vuoden 2015 keväällä. Remontin aikana keskuskenttä on koko ajan käytössä.

urheilu
Keskuskenttä katsomo mallinnus
Rovaniemen kaupunki/Arkkitehtityöhuone APRT

Monitoimirakennus on korkeudeltaan 18,4 metriä. Katettuun katsomoon tulee 2003 kuppi-istuinta. Erilaisia pukeutumis- ja muita tiloja rakennukseen tehdään noin 500 neliötä. Monitoimirakennuksen rakennuttaa Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy. Rovaniemen kaupungin liikuntatoimi joutuu maksamaan tiloista noin 450 000 euron vuosivuokraa.

Kaupungin liikuntapalvelut järjesti arkkitehtuurikutsukilpailun katsomosta ja koko ympäröivän alueen suunnittelusta. Alueen asemakaavamuutos on laadittu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Vanha betonikatsomo puretaan

Kenttä on käytössä monitoimirakennuksen rakennusaikana. Työmaa-alue aidataan siten, että kentän käyttö on turvallista rakennustyömaasta huolimatta.

Monitoimirakennuksen paikalta puretaan vanha betonirakenteinen pääkatsomo sekä maakatsomot. Lisäksi kenttäaluetta ympäröivä aika on purettava monitoimirakennuksen kohdalta kuten myös sisäänkäyntiportit. Monitoimirakennuksen valmistumisen jälkeen puretaan vanha huoltorakennus. Sen paikalle asemakaavassa on määritelty rakennettavaksi lähiliikunta-aluetta.

Tällä hetkellä keskuskentällä on 1950-luvulla rakennettu 500-paikkainen pääkatsomorakennus, takasuoralle 1990-luvulla rakennettu puurunkoinen 800-paikkainen katsomo sekä etusuoran 1100-paikkainen avokatsomo.

Lue seuraavaksi