1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Haluatko oman pätkän moottoritietä ja betonitunnelin – täältä saat

Liikennevirasto ja Haminan kaupunki tarjoavat pätkän lähes valmista E18-moottoritietä vapaaseen käyttöön. Kuuden kilometrin matkalla voisi järjestää vaikkapa autoleffan tai urheilutapahtuman. Vailla käyttöä on myös 150 metrin pituinen betonitunneli.

Kotimaan uutiset
Tyhjä moottoritie talvella.
Mari Pekkanen / Yle

Moottoritien rakentaminen on edennyt Haminassa niin vinhaan tahtiin, että valmiille tieosuudelle etsitään käyttöä ennen sen avaamista liikenteelle.

Liikennevirasto ja Haminan kaupunki tarjoavat kuuden kilometrin pätkän lähes valmista moottoritietä vapaaseen käyttöön erilaisten tapahtumien järjestäjille. Tieosuus sijaitsee Lelun ja Kolsilan välillä.

Haminalaisten mielestä matka olisi sopiva esimerkiksi autoleffan järjestämiseen.

– Elokuvan voisi esittää niin, että metsän reunassa olisi iso monitori. Yleisö istuisi autoissa ja katsoisi autoista elokuvan, mutta ääni tulisi autoon radioaaltoja pitkin, ehdottaa Kehittyvän Haminan puheenjohtaja Pertti Toikka.

Moottoritiekymppi tai kelkkamessut tunnelissa

Liikennevirasto saanut jo muutamia ehdotuksia moottoritien käytöstä. Tapahtumilla on siinä mielessä kiire, että niitä toivotaan kuluvalle talvelle ja keväälle. Myös kesäviikonloppuja voidaan harkita erityistapauksissa.

Kesällä 2014 tiellä tehdään muun muassa telematiikka-asennuksia, viimeistelytöitä ja istutuksia, jotka rajoittavat tapahtumakäyttöä. Tieosuus on määrä ottaa käyttöön ensi syksynä.

– Talvella olisi kiva nähdä, jos armeija ja RUK järjestäisivät metsikössä taistelunäytöksen ja yleisö olisi moottoritiellä katsomassa tapahtumaa, Toikka visioi.

Talvella olisi kiva nähdä, jos armeija ja RUK järjestäisivät metsikössä taistelunäytöksen ja yleisö olisi moottoritiellä katsomassa tapahtumaa.

Pertti Toikka

– Kun Helsingissä on toukokuussa naisten kymppi, niin täällä voisi olla moottoritiekymppi, leikkimielinen juoksukilpailu keväällä heti kun sää sallii. Kun ollaan moottoritiellä ja ajatellaan nuorisoa, niin täällä voisi järjestää mikroautokilpailun.

Moottoritieosuuden toisessa päässä on 150 metriä pitkä betonitunneli, joka niin ikään on toimettomana. Toikan mielestä sitä voisi käyttää messupaikkana.

– Nyt talvella siellä voisi pitää moottorikelkkanäyttelyn tai mönkijänäyttelyn.

Lue seuraavaksi