Project Deep-six soittaa metallia Göteborgin tyyliin

Modernia melodista metallia soittava Project Deep-six treenaa Lappeenrannan Monarin treenikämpällä vähintään kerran viikossa. Bändin haaveena on löytää laulaja ja päästä levyttämään. Nelihenkisen yhtyeen perusti rumpali Anssi Savolainen ja kitaristi Atte Musakka vuonna 2008.

musiikki
Project Deep-six Monarin treenikämpällä
Yle

Lappeenrantalaisen yhtyeen Project Deep-sixin perustivat Anssi Savolainen ja Atte Musakka vuonna 2008. Parin vuoden sisällä joukkoon liittyi Joni Immonen ja Jussi Salminen.

Project Deep-six treenaa vähintään kerran viikossa. Jos kalenterissa on keikkoja, nousee harjoitusten määrä suuremmaksi. Yhtyeen musiikki on modernia melodista metallia, mutta erilaisia vaikutteita tuotannossa kuulee runsaasti.

Tämä on kuitenkin sen verran aggressiivista musiikkia, ettei mikään ihan heleä kuoropoikalaulu siihen sovi

Anssi Savolainen

- Kaikki bändin jäsenet tuovat omat mausteensa soppaan, kun kaikilla on oma musiikkitausta. Erilaiset vaikutteet kuitenkin kuuluvat musiikissamme, vakuuttaa Anssi Savolainen.

Vaikutteita uudesta ja vähän vanhemmasta metallista

Yhtyeen suurimpiin esikuviin ja vaikutteisiin kuuluu suomalaisen metallimusiikin lisäksi ruotsalainen Göteborg metal. Project Deep-sixin tuotannossa on kuultavissa vaikutteista myös vanhemmasta metallista.

- Vanhan liiton musiikkia tulee kuunneltua. Testament, Pantera ja Sepultura kolahtaa, luettelee komppikitaristi Joni Immonen.

Kappaleita rakentaessa ensin tulee "riffi". Useimmiten joko Aten tai Jonin keksimät kitaramelodiat sovitetaan yhtyeelle kokonaiseksi kappaleeksi.

- Kitaramelodioiden armoilla lähdetään biisejä tekemään, vahvistaa rumpali Anssi Savolainen.

Bändi etsii puuttuvaa tekijää

Edellisen laulajan lähdettyä Project Deep-six on jatkanut treenaamista nelihenkisellä kokoonpanolla. Uutta laulajaa yhtyeeseen etsitään kuumeisesti. Laulajan tulisi laulaa puhtaasti, mutta myös huutamaan on pystyttävä.

- Tämä on kuitenkin sen verran aggressiivista musiikkia, ettei mikään ihan heleä kuoropoikalaulu siihen sovi, kuvailee Savolainen.

Basisti Jussi Salmisen mukaan yhtyeen suunnitelmissa on suunnata uusien kappaleiden kanssa levyttämään - kunhan laulaja saadaan mukaan kokoonpanoon.

- Laulaja olisi kyllä kiva löytää, niin bändi varmasti muuttuisi vähän vielä aktiivisemmaksi. Saataisiin lisää keikkoja ja puskettaisiin varmaan uusien biisien myötä joihinkin nauhoituksiin.

Jutun kirjoittaja Jani Koivistolainen on toimittajaharjoittelijana Yle Etelä-Karjalan toimituksessa.