Nordean konttorit säilyvät Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Nordea ei suunnittele konttoreiden vähentämistä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Pankilla on alueella 13:lla paikkakunnalla 21 henkilöasiakas- ja kaksi yrityskonttoria. Konsernitasolla Nordea hakee toimintakulujen vähentämistä, konttoriverkoston supistamista sekä muun muassa IT-toimintojen tehostamista.

talous
Nordean konttori Oulussa.
Yle

Nordean aluejohtaja Pekka Koskelan mukaan toimintaa tehostetaan konttoreissa. Konttoreiden määrää ei olla toistaiseksi vähentämässä.

- Ei ole tällä hetkellä sellaisia suunnitelmia. Toimintaa tehostetaan joka konttorissa koko ajan ja mietitään mikä on hyvää suhteessa asiakaspalveluun, mutta suunnitelmia konttoreiden sulkemisesta ei ole.

Nordeankin asiakkaista yhä useampi käyttää puhelin- ja verkkopankkia. Mobiilipalveluiden kysyntä kasvaa edelleen. Konttoreissa neuvontapalveluiden kysyntä kasvaa.

Asiantuntija- ja neuvontapalveluiden tarve konttoreissa on lisääntynyt

Pekka Koskela

- Asiantuntija- ja neuvontapalveluiden tarve konttoreissa on lisääntynyt. Asiakkaat haluavat käydä henkilökohtaisesti keskustelemassa asuntolainoista ja säästämisen ja sijoittamisen tuotteista.

Pankkikonttoreissa päivittäinen asiointi muuttuu koko ajan. Niissä hoidetaan entistä vähemmän päivittäisiin raha-asioihin ja käteiseen rahaan liittyviä toimeksiantoja. Pankki- ja luottokortilla maksaminen on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Nordea avaa Ouluun talletusottoautomaatteja vielä tämän vuoden aikana.