1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ihmissyöjätiikerin epäillään surmanneen kahdeksan Intiassa

Luonnonsuojelijoiden mukaan tiikerien lisääntyneet hyökkäykset johtuvat ihmisasutuksen leviämisestä tiikerien luontaisille asuinalueille.

Intiassa Uttar Pradeshin osavaltiossa jäljitetään tiikeriä, jonka epäillään surmanneen kahdeksannen ihmisuhrinsa viime sunnuntaina.

Uhri oli maanviljelijä, joka oli työskentelemässä pellolla, kun tiikeri hyökkäsi. Eliän oli raahannut uhrinsa läheiseen metsään ja tappanut hänet siellä, kertoo maanviljelijän vaimo.

Viranomaisten mukaan saman tiikerin epäillään tappaneen jo kahdeksan uhria joulukuun lopun jälkeen. Eläimen uskotaan tulleen Bijnoriin 80 kilometrin päässä sijaitsevasta suositusta Jim Corbettin luonnonpuistosta, jossa elää noin 200 tiikeriä.

Uttar Pradeshin luonnonsuojeluviranomainen Roopak Dey kertoo, että ihmissyöjätiikeri yritetään nyt tappaa. Tehtävä ei ole helppo, koska tiikeri on mestaripiiloutuja, hän sanoo. Erään paikallisen arvion mukan tiikeri piileskelee pellossa, josta sitä on hyvin vaikea löytää.

Viime viikolla Etelä-Intiassa Tamil Nadussa ammuttiin tiikeri, jonka epäiltiin surmanneen kolme ihmistä. Se ehti herättää kauhua kolmen viikon ajan. Muun muassa kymmeniä kouluja suljettiin tiikeriuhan takia. 

Luonnonsuojelijat syyttävät lisääntyneitä hyökkäyksiä ihmisasutuksen leviämisestä lähelle tiikerin luontaisia asuinalueita. Intiassa on arviolta 1 700 tiikeriä eli noin puolet koko maailman tiikereistä. Vielä vuonna 1947, jolloin Intia itsenäistyi, tiikereitä arvioitiin olleen noin 40 000.