Kajaaniin suunnitellaan puurakennusalueita

Puurakentaminen on saamassa ison piristysruiskeen, jos suunnitelmat toteutuvat Kajaanissa. Kaavailuissa on kahden puurakentamiseen keskittyvän kohteen toteuttaminen. Oppia ja apua on tarkoitus Kuhmon Woodpolisista.

Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Kajaaniin kaavaillaan kahta puurakentamisaluetta. Suunnitelman mukaan rajavartioston tontille rakennettaisiin neljä puukerrostaloa, ja Purolaan ryhmärakennusalue puurakentamiselle.

Rakentamista ollaan aloittamassa parin vuoden kuluttua. Oppia ja apua puurakentamiseen on tarkoitus ottaa Kuhmosta Woodpoliksen kautta.

Kaupunki rakentaisi myös puurakentamisen opein suunnitellun lähiliikuntapuiston Purolaan. Mikäli asiaan saadaan poliittinen hyväksyntä, Kajaanin kohteita on tarkoitus hyödyntää myös puurakennusosaamisen markkinoinnissa Kainuun ulkopuolelle.

Kuhmon Woodpolikselle on suuri merkitys, jos Kajaaniin suunnitellut kaksi puurakentamiskohdetta toteutuvat. Rakennushanke mahdollistaisi kainuulaisessa puurakentamisessa uudenlaista tuotekehitystä ja lisäisi siihen keskittyneen yritysverkon laajentamista ja tiivistämistä.

Myös puurakentamisen maakunnallinen näkyvyys lisääntyisi.

– Maakunnallinen näkyvyys on tärkeää puurakentamiselle. Yhteistyön lisääntyminen Kainuussa merkitsisi, että elinkeinoalana täällä mentäisiin eteenpäin, uskoo Woodpoliksen hankepäällikkö Tuulikki Huusko.

Rakennustoiminnassa mukana oleville yrityksille hankkeen toteutuminen lisäisi näytön mahdollisuutta.

– Yritysten olisi helpompi näyttää, että olemme olleet tällaisessa mukana, kun rakennukset olisivat tässä lähellä. Toteutuessaan sillä on iso merkitys, sanoo Huusko.