1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Heinolan Valolinnan kylpyläyrittäjällä massiiviset vuokravelat – sopimus irtisanottu

Entisen Reumasairaalan tiloissa hotelli- ja kylpylätoimintaa pyörittänyt Finnomed on ajautunut maksuvaikeuksiin. Vasta syksyllä toimintansa aloittaneelle, venäläisille terveysturisteille palveluja tarjoavalle yritykselle on kertynyt vuokrarästejä kymmeniä tuhansia euroja.

Kuva: Vihtori Koskinen / Yle

Venäjällä ja Suomessa terveyspalveluja tarjoava Finnomed Oy ilmoitti kesällä aloittavansa terveyspalveluiden tarjoamisen venäläisturisteille entisen Reumasairaalan eli nykyisen Valolinnan tiloissa Heinolassa.

Finnomed vuokrasi Valolinnan alueelta kylpylä-, fysioterapia-, ja hotellitiloja kesällä 2013. Valolinna-kiinteistön omistava Carelogi Oy irtisanoi jo syksyllä Finnomedin vuokrasopimuksen vuokrarästien vuoksi.

- Finnomed ei hoitanut velvoitteitaan. Tiettynä aikana, kun vuokrat jäävät maksamatta, tällaiseen ratkaisuun päädytään.

Kysyttäessä vuokrasaatavien suuruutta, Carelogin johtaja Juha Kukkonen ei halunnut kertoa tarkkaa summaa, mutta totesi saatavien olevan kymmeniä tuhansia euroja.

Vuokranantaja ei usko uuteen sopimukseen

Kylpylä- ja hotelliyrittäjä Finnomed on vaitonainen tilanteesta. Yhtiö on kuitenkin halukas jatkamaan yritystoimintaa Heinolassa.

- Neuvottelut ovat vielä kesken ja moskovalaiset sijoittajat ovat osoittaneet kiinnostusta, johtaja Dmitri Urvankov sanoo.

Kiinteistön omistavan Carelogin johtaja Juha Kukkonen ei usko, että yrityksen kanssa päästään enää yhteisymmärrykseen.

- Jatkosta neuvotellaan vielä, mutta neuvotteluja on käyty jo niin pitkään, etten enää ole kauhean toiveikas.

”Valolinna ei ole menossa Finnomedin myötä”

Finnomed vuokrasi alun perin Valolinnan alueelta 4 000 neliötä tiloja. Juha Kukkonen sanoo Finnomedin olevan merkittävä osa Valolinnan toimintaa, mutta yhden yrityksen lähtö ei sammuta kaikkia valoja.

- Kyseessä on vain yksi alueen toimijoista. Se on iso osa, mutta Valolinnan alue ei ole menossa alas Finnomedin myötä. Muut yritykset ja toimijat jatkavat entiseen malliin.