1. yle.fi
  2. Uutiset

Piste pitkälle väännölle: Tampereen Hämeenpuisto saa uuden Rillingin

Uusi ravintola nousee vuonna 2011 puretun Rillingin tilalle Hämeenpuiston ja Hämeenkadun risteykseen mahdollisesti jo ensi kesänä. Ravintolan nimeä ei vielä ole päätetty.

Kotimaan uutiset
Havainnekuva vanhan Rillingin tilalle nousevasta Restamaxin ravintolasta
Entisen Rillingin tilalle on nousemassa palviljonkimainen ravintola.Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki

Tampereen Hämeenpuistossa vuoteen 2011 sijainneen grillikioski Rillingin paikalle nousee mahdollisesti jo ensi kesäksi uusi ruokaravintola. Tampereen yhdyskuntalautakunta myönsi tiistaina Restamaxille rakennusluvan kesäravintolalle.

Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtasen mukaan uusi ruokapaikka on bistromainen ravintola, ei vanhan Rillingin tapainen grilli.

– Grilliluukkua ei tule. Uusi paikka on paviljonkimainen ja siihen tulee terassialue, jossa on katettua tilaa. Myös sisällä on asiakastiloja.

Rakennuksessa käytetään paljon lasia ja puuta. Kesäravintolan pinta-ala on 75 neliötä, mutta terassi moninkertaistaa asiakaspaikat.

– Kyseessä on bistro-tyyppinen ruokapaikka, jossa myydään kausiravintolalle sopivia tuotteita. Tarjolla mm. salaatteja. Pitkän kaavan illallisruokaa ei tulla tarjoilemaan, mutta laadukasta syötävää on tarjolla, Virtanen lupaillee.

Nimeä pohditaan vielä

Ravintolabisneksessä nopeasti kasvavalle Restamax-ketjulle kausiravintola on uusi konsepti, mutta Virtanen on Hämeenpuiston kauppapaikasta innoissaan.

– Hämeenpuisto on mielenkiintoinen kauppapaikka. Se on kaupungin keskustassa ja siinä on jalankulkua ja autoilua.

Yritämme selvittää, onko vanha nimi ylipäätään käytössä.

Markku Virtanen

Ruuan ja juoman lisäksi Restamax aikoo tarjoilla ravintolassaan myös kulttuuria. Virtasen mukaan uuden ravintolan nimeä ei vielä ole päätetty.

– Yritämme selvittää, onko vanha nimi ylipäätään käytössä. Lisäksi pohdimme, onko vanha nimi meille sopiva, koska kyseessä ei ole grilli vaan ravintola.

Nimipäätös sorvataan kevään aikana, koska uusi ravintola aukeaa mahdollisesti jo tulevana suvena.

– Kaikkemme teemme, että ravintola saadaan auki jo tänä kesänä. Toivottavasti kaikki askelmerkit menevät kohdalleen.

Lue seuraavaksi