Tornionmäen koulussa keuhkotuberkuloosia

Koulun oppilaalla on todettu tarttuva keuhkotuberkuloosi, ja muille taudille altistuneille järjestetään tarvittavat tutkimukset. Lääkärin mukaan altistumista on tapahtunut koulussa parin kuukauden ajan. Tuberkuloosi on hengitysteitse tarttuva sairaus, joka paranee hyvin lääkityksellä.

Kotimaa

Kouvolan Tornionmäen koulun oppilaalla on todettu tarttuva keuhkotuberkuloosi. Tuberkuloosille altistuneet luokat ja oppilaat ovat tiedossa ja heidän vanhemmilleen ja huoltajilleen lähetetään tiedote tarvittavien tutkimusten järjestämisestä. Koulunoppilaille, vanhemmille ja henkilökunnalle järjestetään asiasta tiedotustilaisuus koululla torstaina klo 16 alkaen.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Kari Kristeri sanoo, että taudille altistumista on tapahtunut koulussa noin kahden kuukauden ajan. Tartunta on peräisin ihmisestä, ja altistuminen on tapahtunut koulussa. Tartunnan lähdettä selvitellään parhaillaan.

Keuhkotuberkuloosi ei Kristerin mukaan tartu ihmiseen kovin helposti. Suurin tartuntavaara on samassa taloudessa asuvilla ja niillä henkilöillä, jotka ovat läheisessä ja pitkäaikaisessa kontaktissa tarttuvaan keuhkotuberkuloosiin sairastuneen kanssa.

Suomessa todetaan vuosittain noin 300 uutta tuberkuloositapausta, suurin osa aikuisilla. Tapauksista alle kymmenen todetaan lapsilla ja nuorilla. Tuberkuloosi on hengitysteitse tarttuva sairaus, joka paranee hyvin lääkityksellä.