Huumepoliisin päällikköön kohdistuvat rikosepäilyt tarkentuneet

Rikostutkinnassa epäillään nyt Jari Aarnion olleen levittämässä huumeita Suomeen. Yle Uutisten tietojen mukaan hänen epäillään myös saaneen huumekaupasta merkittäviä määriä rahaa. Aarnio kiistää rikosepäilyt jyrkästi. Tässä vaiheessa kyse on rikosepäilyistä. Syyttäjä päättää myöhemmin, päätyykö juttu tuomioistuimeen.

Kotimaa
 Jari Aarnio.
Jari Aarnio.Yle

Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnioon kohdistuvat rikosepäilyt ovat laajentuneet ja tarkentuneet. Lahjus- ja virkarikosepäilyjen lisäksi Aarniota epäillään törkeistä huumerikoksista. Tähän asti Aarnion on epäilty saaneen virkamiehenä lahjuksia ja jollain tavoin osallistuneen huumerikoksiin.

Aarnioon kohdistuva rikostutkinta on laajentunut ja nyt poliisi epäilee esitutkinnassaan, että Aarnio olisi ollut suoranaisesti levittämässä huumeita Suomeen. Yle Uutisten tietojen mukaan esitutkinnassa epäillään myös sitä, että Aarnio olisi saanut myös huumekaupasta suuret summat rahaa. Nämä ovat äärimmäisen vakavia rikosepäilyitä varsinkin kun ne kohdistuvat Helsingin huumepoliisin päällikköön.

Suuri määrä huumeita kateissa

Aarnion rikostutkinta liittyy muutaman vuoden takaiseen niin sanottuun Tynnyri-huumejuttuun, jossa Suomeen tuotiin 790 kiloa hasista, josta Helsingin huumepoliisi sai takavarikoitua 30 kiloa.

Tynnyri-jutun poliisitutkinta-aineistosta ja tuomioistuinten ratkaisuista selviää, että 760 kiloa huumetta on edelleen kateissa. Yle Uutisten tietojen mukaan Aarnioon kohdistuvassa tutkinnassa selvitetään nyt, mitä huumepäällikkö Aarnio tietää kadoksissa olevasta huumelastista.

– Epäilyt kohdistuvat siihen, että hän (Aarnio) on ollut osallinen näihin huumerikoksiin. Sen tarkemmin, että mihin tämä tutkinta liittyy, en tutkinnan tässä vaiheessa voi ottaa kantaa, sanoo tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto Yle Uutisille.

Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt

Jari Aarnio on kiistänyt häneen kohdistuneet rikosepäilyt tutkinnan alusta lähtien.

– Sen epäilyn, että hän (Aarnio) olisi syyllistynyt huumausainerikoksiin, hän ehdottomasti kiistää. Koska hän kiistää syyllistyneensä ylipäätäänsä mihinkään huumausainerikokseen, niin ei hän sen osalta ole tietenkään mitään hyötyäkään saanut, sanoo Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi.

Leppiniemi ei voi ilmaisukiellon takia kertoa, miten Aarnio puolustautuu rikosepäilyihin.

Kovista rikosnimikkeistä huolimatta, kyse on tässä vaiheessa vasta rikosepäilystä. Valtakunnansyyttäjänvirastossa päätetään aikanaan, päätyykö juttu tuomioistuimeen vai ei, ja millaisia mahdollisia syytteitä jutussa mahdollisesti nostetaan. Jos juttu päätyy oikeuteen, tuomioistuin tekee ratkaisun siitä, onko Aarnio syyllistynyt rikoksiin vai ei.