Näkökulma: Pieruterrori-iskun valmisteluun tarvitaan paljon hernekeittoa

Mitä jos terroristit saavat inspiraation saksalaisten lehmien pieruvoimasta? Joudummeko pelkäämään pieruterroristien iskua? Aihetta pohtii kolumnissaan pilke silmäkulmassa toimittaja Heikki Ahonen.

ilmavaivat
Heikki Ahonen
Juha Tanhua / Yle

Luin uutisen saksalaisista piereskelevistä lehmistä. Maanantaina Saksassa navetta räjähti, kun sisällä olleille lehmille tuli ilmavaivoja, joiden seurauksena navetta täyttyi metaanikaasusta. Staattinen sähkövaraus sytytti pierukaasut ja räjäytti navetan taivaan tulliin.

Tämähän on kauheaa. Mitä jos terroristit saavat vihiä pierujen tuhovoimasta? Räjähtävää aihetta olisi helppo salakuljettaa kehoon kätkettynä.

Kaasu on helppo salakuljettaa turvatarkastuksen läpi kehossa.

Suunnittelinkin jo mielessäni kauhean terroristi-iskun. Toivottavasti vaaralliset ihmiset eivät kuule tästä, joten kerronkin tämän kauhuskenaarion nyt luottamuksellisesti.

Ensin varataan kaikki paikat mahdollisimman suuresta lentokoneesta. Jos joku on jo ehtinyt varata osan, ei haittaa vaikka muutamassa penkissä istuisikin sivullisia. Se vaan tehostaisi iskun saamaa huomiota.

Sitten muutama päivä ennen h-hetkeä koko terroristijoukkio hernekeitto-, kaalilaatikko- ja ruisleipädietille. Jokaisen mahaan alkaa kasaantua pikku hiljaa räjähdekaasua. Sitten tiukkaa pidättelyä, ettei vaivoin hankittu kaasu pihise ulos omia aikojaan.

Kaasu on helppo salakuljettaa turvatarkastuksen läpi kehossa. Tai no... helppo ja helppo, vähän saattaisi kaasua vuotaa, ja ne vuodot yleensä huomataan.

Sovitusta merkistä kaikki tyhjentävät kaasuvarastonsa, joku sytyttää sytkärin ja PAM!

Vielä viimeisenä trimmauksena koneen noustessa jokainen alkaa jauhaa purukumia, jolla on laksatiivisia vaikutuksia. Lentoemoille voi selittää, että pureskelee ihan vain sen takia, etteivät korvat menisi nousussa lukkoon.

Sovitusta merkistä kaikki tyhjentävät kaasuvarastonsa, joku sytyttää sytkärin ja PAM!

Samaa keinoa voi kokeilla linja-autossa, elokuvateatterissa, kauppakeskuksessa… missä vain.

Tämmöiseen iskuun valmistautuvan ryhmittymän harjoitukset olisivatkin varsinaista tuoksujen ilotulitusta.

Onhan ihmisen pierussa metaania?