Hyppää sisältöön

Porin puimuritehtaalla outo ulosmarssi – pääluottamusmies ihmeissään

Yle Uutisten tietojen mukaan Sampo-Rosenlewin puimuritehtaalla osa työntekijöistä on marssinut ulos. Pääluottamusmies Juha Virran mukaan kyse ei ole liiton lakosta.

Kuva: Jari Laasanen / Yle

Porin puimuritehtaalla on ulosmarssi. Yle Uutisten saaman tiedon mukaan osa työntekijöistä on marssinut ulos työpaikaltaan.

Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti vahvistaa tiedon. Hänellä ei ole käsitystä, miksi ulosmarssi on tapahtunut.

– Selvittelemme ja istumme yhdessä henkilöstöjohtajan ja pääluottamusmiehen kanssa miettimään, mistä on kyse. Ihmettelemme kaikki tätä ulosmarssia: meillä ei ole avoimia asioita, Prihti hämmästelee.

Pääluottamusmies Juha Virta sanoo, että kyse on spontaanista ulosmarssista, josta hänellä ei ole ollut tietoa. Virta ei osaa kertoa, miksi ulosmarssi on tapahtunut.

– Meillä ei ole isompia ristiriitoja työnantajan kanssa. Olemme keskustelleet kaikki asiat läpi. Jos porukkaa on lähtenyt ulos oman pahoinvoinnin takia, niin sitä käsitellään myöhemmin. Täytyy ottaa selvää, mistä on kyse, Virta sanoo.

Sampo-Rosenlew on eräs Satakunnan menestyneimmistä yrityksistä, jolla on taantumankin aikana ollut runsaasti tilauksia. Yhtiö on myös pystynyt rekrytoimaan lisää väkeä lähellä Porin keskustaa sijaitsevalle teollisuuslaitokselle.