Perhesurmista pitää puhua

Kirjailija Tiina Raevaaran mielestä perhesurmista pitää kirjoittaa ja puhua silläkin riskillä, että ne jossain määrin voivat lisätä perhesurmien todennäköisyyttä. Julkinen asioiden käsittely voi Raevaaran mukaan saada hälytyskellot soimaan ja ongelmiin puututaan ajoissa. Hän sanoo pohtineensa sitä miten näistä asioista voi kaunokirjailijana kirjoittaa.

kirjallisuus
Tiina Raevaara
Anneli Auerin tapaus on innostanut jo kirjailijoitakin. Tiina Raevaara kirjoittaa romaanissaan Laukaisu rajusta perheväkivallasta. Hän on Aamun kirjassa Nadjan ja Sepon vieraana.

Useat julkisuudessa olleet perhesurmat ovat varmaankin innostaneet Tiina Raevaaraa kirjoittamaan romaanin Laukaisu. Hän pohtii perhesurmia ja miten rakkaus muuttuu silmittömäksi vihaksi. Esimerkkeinä Raevaara käyttää mm. Auerin tapausta ja kaivosurmia 80-luvulla, jolloin äiti hukutti kolme lastaan kaivoon.

Isä Kerkko ja äiti Pauliina elävät masentuneina, toisiaan vihaten ja kykenemättöminä löytämään elämälleen parempaa suuntaa. Pauliina ei enää jaksa hoitaa esikouluikäisiä kaksostyttöjään eikä varsinkaan mitään tekemätöntä miestään.

Kirjan maailma on julma ja toivoton. Tiina Raevaara on kirjoittanut perheväkivallasta pamflettimaisen romaanin.