1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Yksityinen puhekanava hakee joukkorahoitusta – oman radioshow'n saa 1 300 eurolla

Maaliskuussa aloittava puhekanava Radio Rapu tarjoaa viikoittaista ohjelmaa koko kevääksi 1300 eurolla. Tuloilla se palkkaa lisää henkilökuntaa.

Maaliskuussa aloittava yksityinen puhekanava Radio Rapu tarjoaa ohjelma-aikaa rahoitusta vastaan. Oman koko kevään kestävän, viikottaisen radio-ohjelman saa 1 300 eurolla.

Politiikkaan ja liike-elämään keskittyvän Ravun mukaan rahoittaja voi käyttää ohjelmaa esimerkiksi oman yhtiönsä tai itsensä mainostamiseen, ja kanava suosittelee mahdollisuutta esimerkiksi eurovaaliehdokkaille.

Puheohjelma-ajan tarjoaminen rahoitusta vastaan liittyy Ravun eilen keskiviikkona käynnistämään joukkorahoituskampanjaan, jolla kanava aikoo palkata lisää työntekijöitä. Kanavalla työskentelevät ainakin mediapersoona Wallu Valpio ja toimittaja Lilli Earl.

Vain hyvän maun mukainen sisältö sallitaan

Vihapuheita, hyvän maun tai Journalistin ohjeiden vastaista sisältöä ei rahoittajien omissa ohjelmissa julkaista, kertoo Ravun perustajatiimiin kuuluva Timo Uusi-Kerttula.

– Myöskään Suomen lakien vastaista sisältöä ei sallita. Livelähetyksiä ei tehdä, vaan ohjelmat nauhoitetaan etukäteen, Uusi-Kerttula kertoo.

Uusisuomi.fi:n kanssa yhteistyössä toimiva puheradio haluaa "kuumentaa Suomen jäissä olevaa poliittista keskustelua".

– Pelkkä valtion rahoittama puheradio ei riitä, vaan sille tarvitaan yksityinen vastavoima. Ohjelmamme ovat täynnä viihdyttävää argumentointia, Uusi-Kerttula sanoo.

Joukkorahoituskampanjan tavoitteena on kerätä kuukaudessa 20 000 euroa, ja siihen voi osallistua myös pienemmillä summilla. Sadalla eurolla saa osallistua radiolähetykseen studiokommentoijana.

Radio Rapua voi kuunnella verkossa osoitteessa radiorapu.fi, uusisuomi.fi ja Helsingissä taajuudella 89,7 maaliskuun alusta toukokuun loppuun.