Hyppää sisältöön

Puimuritehtaan ulosmarssi: "Kahden päivän tuotanto menetetään"

Yli puolet Sampo-Rosenlewin puimuritehtaan noin neljästä sadasta työntekijästä marssi torstaina ulos työpaikaltaan. Ulosmarssin syytä ei ole kerrottu.

Porin puimuritehdas menettää kahden päivän tuotannon torstain ulosmarssin vuoksi.  Sampo-Rosenlewin toimitusjohtajan Jali Prihtin mukaan tehtaan noin neljästä sadasta työntekijästä yli puolet poistui aamulla työpaikaltaan. Prihti ei tiedä varmasti, koska työntekijät aikovat palata töihin.

- Huhjen mukaan työntekijät olisivat loppuviikon pois, mutta minulle tai pääluottamusmiehelle ei ole tehty virallista lakkoilmoitusta.

Prihtin mukaan ulosmarssi tarkoittaa tehtaalle kahden päivän tuotannon menetystä.

- Noin viidentoista leikkuupuimurin toimitus viivästyy sen vuoksi.

Huhuja virolaisista

Ulosmarssin syy on toimitusjohtaja Jali Prihtille edelleen epäselvä.

– Huhujen mukaan ulosmarssi koskisi henkilöstöpolitiikkaa tai virolaisia työntekijöitä. On väitetty, että tehtaalla olisi töissä sata virolaista. Tämä ei pidä paikkaansa. Meillä on kahdeksan virolaista. He eivät ole korvanneet ketään, vaan ovat llisäresurssina.

Sampo-Rosenlew on eräs Satakunnan menestyneimmistä yrityksistä, jolla on taantumankin aikana ollut runsaasti tilauksia. Yhtiö on myös pystynyt rekrytoimaan lisää väkeä lähellä Porin keskustaa sijaitsevalle teollisuuslaitokselle. Prihtin mukaan tehtaan tilauskanta on tällä hetkellä vahva.

.
.