Metsäkone voitti muotoilupalkinnon

Maailman johtaviin metsäkonevalmistajiin kuuluva vieremäläinen Ponsse Oyj ja sen uusi metsätyökone Scorpion saivat Fennia Prize -muotoilukilpailun pääpalkinnon, 15 000 euroa. Fennia Prize kuuluu Suomen suurimpiin muotoilupalkintoihin.

kulttuuri
Sponssen Scorpion -metsätyökone.
Sponssen Scorpion -metsätyökone.Ponsse

Joka toinen vuosi järjestettävän Fennia Prize -kilpailun pääpalkinnon, 15 000€ suuruisen Fennia Prize Grand Prix’n saivat Ponsse Oyj ja sen uusi harvesteri PONSSE Scorpion. Palkinnon perusteina ovat muun muassa. pitkäjänteinen muotoilun hyödyntäminen yrityksessä sekä lukuisat uudet muotoiluratkaisut. harvesterin tuotekehityksessä.

Kolmen k:n metsäkone

Scorpion -metsätyökone kaataa, karsii ja katkoo puun määrämittaiseksi metsässä. Kahdeksanpyöräistä konetta voi käyttää metsän tiheässäkin harvennuksessa.

Ponsse Oyj on erikoistunut tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden tuotantoon, myyntiin, huoltoon ja tietojärjestelmiin. Tehdas sijaitsee Vieremässä, Oulun ja Kuopion puolivälissä.

Palkinto myös palovaroittimelle ja postipakkaukselle

Neljä 5000 euron Fennia Prize -palkintoa saivat Jalo Helsingin Kupu-palovaroitin, Nokian Lumia-tuoteperhe, Perusteen pantillinen RePack-postipakkaus ja Wärtsilän uusi nelitahtimoottorisukupolvi.

Lisäksi kilpailussa jaettiin 22 kunniamainintaa.

Fennia Prize -kilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia ja Elo.