1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Nuoret yrittäjät ostivat Kallamarinan

Kuopion Satamassa sijaitseva Kallamarinan kiinteistö on vaihtanut omistajaa. Tilat siirtyivät keskiviikkona kahden kuopiolaisen nuoren miehen omistukseen. Parikymppiset yrittäjät pitävät tärkeimpänä erityisesti polttoainepalvelun parantamista Kuopion satamassa.

Kuopio
Kallamarinan uudet omistajat Alpo Kärkkäinen ja Toni Tiilikainen
Kuopiolaiset Alpo Kärkkäinen ja Toni Tiilikainen ostivat Kallamarinan kiinteistön keskiviikkona.Juhani Forsman / Yle

Parikymppiset kuopiolaiset Alpo Kärkkäinen ja Toni Tiilikainen löivät keskiviikkona kaupat lukkoon Kuopion satamassa sijaitsevan Kallamarinan ostamisesta. Pitkien, monta kuukautta kestäneiden neuvotteluiden jälkeen nuoret miehet olivat tyytyväisiä.

- Muutama kuukausi meni, että saatiin kaupat tehtyä. Nyt ollaan onnellisia ja täynnä intoa, iloitsee Toni Tiilikainen.

Idea Kallamarinan ostamisesta lähti hyvin pienestä liikkeelle. He kuulivat, että paikalle etsitään ostajia ja löivät hynttyyt yhteen ja lähtivät yrittäjiksi. Aikaisemmin Alpo Kärkkäinen on toiminut tennisvalmentajana ja Toni Tiilikainen ravintola-alalla, muun muassa järjestyksenvalvojana.

- Ollaan tunnettu kymmenen vuotta ja ollaan hyviä ystäviä keskenään eli on pitkä tausta takana, Alpo Kärkkäinen kertoo.

Pääpaino veneilijöiden palveluissa

Kaupan kohteena olivat kaikki Kallamarinan rakennukset, yhteensä 1400 neliömetriä. Kauppaan kuuluu muun muassa mönkijöitä ja moottorikelkkoja myyvän yrityksen liiketoiminta ja huoltopalvelut. Ne on tarkoitus pitää ennallaan.

Tärkeintä on ensi kesänä saada laituripalvelut kuntoon.

Alpo Kärkkäinen

Kiinteistössä sijaitsevan ravintola Galleyn jatko on puolestaan vielä auki. Tällä hetkellä neuvottelut uudesta vuokrasopimuksesta ovat käynnissä. Ravintolan toiminnassa on aiempina kesinä ollut mukana muun muassa Sakari Kuosmanen.

Makasiinirakennus tuli puolestaan viime kesänä turisteille tunnetuksi Taidetorin myötä. Uusilla yrittäjillä on rakennuksen osalta uusia suunnitelmia: sitä vuokrataan todennäköisesti eteenpäin muuhun käyttöön.

Tärkeimpänä painopisteenä yrittäjät pitävät vierasvenesataman polttoainepalvelun parantamista. Säiliöt pyritään täyttämään säännöllisesti ja veneilijät otetaan muutenkin huomioon.

- Tärkeintä on ensi kesänä saada laituripalvelut kuntoon. Otetaan veneet vastaan, tankataan, palvellaan asiakkaita, se on ykkösprioriteetti ensi kesänä, Alpo Kärkkäinen kertoo.

Yrittäjät tekivät kaupat Kallamarinasta Timo Kettusen ja Leena Arstilan kanssa keskiviikkona.

Lue seuraavaksi