Pianon pimputusta ja kovaäänistä seksiä - kerro meille, miksi sinä ja naapurisi olette kähinöineet?

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelmin mukaan suurin osa naapureiden välisistä kähinöistä käydään periaatteesta. Mistä sinä olet valittanut? Entäpä onko sinusta valitettu?

Kotimaa
Kyttääjä porraskäytävässä
Stina Tuominen / Yle Uutisgrafiikka

Isännöintiliiton lakiasiantuntija ja Pihaparlamentti (siirryt toiseen palveluun)-nettisivuston ylläpitäjä Marina Furuhjelmin mukaan selvästi yli puolet naapureiden välisistä riidoista eivät johdu aidoista syistä. Furuhjelm kouluttaa isännöitsijöitä ja taloyhtiöiden hallituksen puheenjohtajia ymmärtämään paremmin asukkaita.

– Tuntuu, että monet ihmiset elävät riidoista. Riidellään riidan takia. He suorastaan kaipaavat sitä. Jos poistaa riidan syyn, he löytävät heti uuden tilalle.

Naapurikähinöillä on kuitenkin trendinsä. Parvekegrillauksen ja tupakoinnin rinnalle on uutena parvekeongelmana tullut auringonotto. Paidattomat miehet ja vähäpukeiset naiset ovat parina viime kesänä hermostuttaneet joitakin.

– Ongelma on silloin jossain muualla. Stressitaso on niin kireällä, että se on se viimeinen tippa, Furuhjelm toteaa.

Jatkuvampia valituksen aiheita ovat esimerkiksi naapureiden yölliset vessanvedot, suihkussa käynnit ja porraskäytävästä kuuluvat äänet.

Kerro meille artikkelin alla, millaisista syistä sinä ja naapurisi olette ajautuneet riitaan? Soittaako naapurisi kenties pianoa vai onko hänellä kovaääninen seksielämä? Mistä sinä olet valittanut? Entäpä onko sinusta valitettu?

Kerro myös Twitter (siirryt toiseen palveluun)issä aihetunnisteella #naapuririita millaisiin hupsuihin naapurikähinöihin olet ajautunut.