Etäluettavat mittarit lähes kaikilla sähköasiakkailla

Lappeenrannan Energiaverkot on vuodenvaihteeseen mennessä vaihtanut 99-prosenttisesti vanhat sähkömittarit etäluettaviin. Mittari on asentamatta lähinnä sellaisissa kiinteistöissä, joihin ei ole päästy sisälle.

Kotimaa
Etäluettava sähkömittari
Yle

Etäluettavat sähkömittarit on saatu asennettua suurimmalle osalle asiakkaista.

Esimerkiksi Lappeenrannan Energiaverkot on vuodenvaihteeseen mennessä vaihtanut 99-prosenttisesti vanhat sähkömittarit etäluettaviin. Mittauskohteita yhtiöllä on 55 500.

Mittauspalveluinsinööri Mikko Matilaisen mukaan etälukumittari on asentamatta lähinnä sellaisissa kiinteistöissä, joihin ei ole päästy sisälle.

Erityisesti jotkut sähkölämmitysasiakkaat ovat haikailleet vanhaa tasauslaskujärjestelmää, koska varsinkin kylmillä säillä todelliseen kulutukseen perustuva lasku on yllättänyt.

Mittauspalveluinsinööri Mikko Matilaisen mukaan asiakkaat kuitenkin tottuvat ajantasaiseen laskutukseen nopeasti.

Myös kaukolämpö etäluentaan

Lappeenrannan Energiaverkot asentaa parhaillaan etäluettavia mittareita myös kaukolämmön ja maakaasun asiakkaille. Noin 5 000 kaukolämpömittarista on vaihtamatta vielä reilu kymmenen prosenttia ja 550 maakaasumittarista vaihtamista odottaa vielä vajaa sata.

Asetuksen mukaan energiayhtiöiden oli saatettava vähintään 80 prosenttia sähköasiakkaista etäluennan piiriin vuoden 2014 alkuun mennessä. Kaukolämmön asiakkaiden saattamisesta etäluentaan sen sijaan ei määrätä asetuksella.