1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pekka Hyysalo on Vuoden turkulainen

Vuoden turkulaiseksi on valittu ennätyksellisellä äänimäärällä entinen freestylehiihtäjä ja periksiantamattomuudellaan esikuvaksi noussut Pekka Hyysalo. Vuoden turkulainen -titteli myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan tuonut Turkua myönteisesti esille.

Kotimaan uutiset
Pekka Hyysalo
Jouni Koutonen / Yle

Entinen freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo on valittu yleisöäänestyksellä Vuoden turkulaiseksi.

Vuonna 1990 Heidekenillä syntynyt freestylehiihtäjä on sitkeästi taistellut lasketteluonnettomuuden aiheuttaman vakavan aivovamman ja halvaantumisen jälkeen takaisin omille jaloilleen ja nousi periksiantamattomuudellaan suuren yleisön tietoisuuteen. Nyt Hyysalo on monelle esikuva.

Hyysalo vastaanotti Kakolan kalliosta louhitusta kakoliitista tehdyn palkinnon kaupunginjohtaja Aleksi Randellilta.

– Mun mielest tota harmaat kivee ei ois enää tarvinnu mul työntää ku mää oon jo tullu läpi harmaan kiven. Mut onhan se hienoo kuitenki, ja varmasti oon semmonen periksiantamattomuuden ruumiillistuma. Mä itse asiassa kuvittelin et harmaaseen kakoliittiin ois väsätty mun näköne patsas! Et sitä odotellessa, nauratti Hyysalo kaupunginjohtajaa.

Turun kaupungin, Radio Cityn, Iskelmän ja Kaupunkilehti Turkulaisen vuosittain järjestämässä Vuoden turkulainen -äänestyksessä annettiin tänä vuonna ennätyksellinen määrä ääniä, lähes 18 000. Pekka Hyysalo keräsi yli 6 200 ääntä. Toiseksi sijoittui Facebookissa Edes yhtenä päivänä maailman tärkein -ryhmän perustanut Eveliina Söderström. Kolmanneksi eniten ääniä sai laulaja Robin.

Vuoden turkulainen -titteli myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, jonka toiminta on parantanut Turun imagoa. Palkinto jaettiin nyt seitsemättä kertaa. Aiempina vuosina Vuoden turkulaiseksi on valittu muun muassa Juhani Tamminen ja Michael Monroe.

Lue seuraavaksi