Duunarit asuvat Korvensuoralla ja virkailijat Oulunsuussa

Teollisuuden palkkalistoilla olevia asuu Oulussa runsaasti Korvensuoralla. Julkisen hallinnon työntekijät puolestaan asuvat Oulunsuun suuralueella tai kaupungin keskustassa.

työntekijät
Oulun kävelykatu Rotuaari kaipaa uudistamista
YLE / Anna Keränen

Oulussa teollisuuden palveluksessa olevia asuu lukumääräisesti eniten Korvensuoran ja Nuottasaaren alueilla. Korvensuoran suuralueella on asunut 3140 teollisuuden palveluksessa olevaa työntekijää ja Nuottasaaressakin luku on tilastotietojen mukaan yli 1500.

Julkisessa hallinnossa työskentelevistä suurin osa asuu joko Oulunsuussa tai keskustassa. Oulunsuussa on asunut Oulun avoimen datan tietojen mukaan peräti yli 7600 julkisen hallinnon palveluksessa olevaa työntekijää. Keskustankin suuralueella heitä on ollut tilastointihetkellä yli 7000.

Informaatio- ja viestintäalalla työskentelevät asuvat mieluusti Oulun kaupungin keskustassa ja Kaijonharjun alueella. Kaupan, majoitus- ja kuljetusalan työntekijöitä asuu lukumääräisesti eniten keskustassa, Puolivälinkankaalla ja Nuottasaaren alueella.

Maatalouden parissa työskentelevät asuvat yllättäen keskustassa

Maatalouden palveluksessa olevia asuu yllättäen lukumääräisesti eniten kaupungin keskustassa, tilaston mukaan peräti lähes 150 henkilöä. Rahoitus- ja kiinteistötoiminnan parissa työskentelevät ovat keskittyneet selvästi kaupungin keskustan kaupunginosiin, erityisesti Pokkisen alueelle.

Tieteen, tekniikan tai tukipalveluiden työntekijät asuvat niinikään keskustassa. Toinen suosittu asuinpaikka heillä on Kaijonharjun suuralue. Rakennusalan työntekijöistä moni asuu Korvensuoran, keskustan tai Nuottasaaren alueilla.

Tiedot perustuvat tietoihin 31.12.2010, joten niissä ei ole tietoa uusimman kuntaliitoksen jälkeen Ouluun liittyneistä kunnista.