1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Syyria-kokouksessa vihdoin yksimielisyys jostakin – minuutin hiljaisuudesta

Kriisin osapuolet eivät ole pystyneet sopimaan juuri mistään Sveitsissä käytävissä rauhanneuvotteluissa, mutta päättivät torstaina pitää yhdessä minuutin hiljaisuuden sisällissodan uhrien muistoksi.

Ulkomaat
Lakhdar Brahimi
EPA/LAURENT GILLIERON

Sveitsissä käytäviin rauhanneuvotteluihin osallistuvat Syyrian sisällissodan osapuolet ovat viimein päässeet yhteisymmärrykseen jostakin. Hallinnon ja kapinallisten edustajat pitivät tänään torstaina yhdessä minuutin hiljaisen hetken kolme vuotta jatkuneen kriisin uhrien muistoksi.

Mistään muusta neuvotteluissa ei olekaan päästy sopuun, vaikka muutamista edistysaskeleista on ehditty jo kertoa. Viikonloppuna kerrottiin, että Homsiin saarretut naiset ja lapset tuotaisiin turvaan maanantaina ja kaupunkiin päästettäisiin humanitaarista apua. Kumpikaan aie ei ole toteutunut.

Rauhanneuvotteluissa välittävä YK:n ja Arabiliiton erityisedustaja Lakhdar Brahimi sanoi eilen, ettei odota perjantaina päättyvältä neuvottelukierrokselta kouriintuntuvia tuloksia. Hän toivoo kuitenkin tuloksekkaampaa jatkokierrosta.

Syyrian kansannousussa ja sitä seuranneessa sisällissodassa on kuollut arviolta 130 000 ihmistä ja miljoonat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Yhteenotot ovat jatkuneet Syyriassa Geneven neuvotteluista huolimatta entisellään.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi