Itella sai yksityisen kilpailijan kirjepostimarkkinoille

Valtioneuvosto on myöntänyt Kanta-Hämeessä toimivalle Ilves Jakelu Oy:lle toimiluvan postilain mukaiseen postitoimintaan. Yhtiöllä on toimiluvan nojalla oikeus harjoittaa toimilupa-alueellaan sopimusasiakkaille suunnattua rajoituksetonta postitoimintaa.

talous
Käsi ottaa lähtevää postia.
Ville Välimäki / Yle

Hämeen Sanomien omistama Ilves Jakelu Oy hoitaa Kanta-Hämeessä lehtien varhaisjakelua. Nyt saatu postilain mukainen lupa antaa Ilves Jakelulle luvan harjoittaa maakunnassa myös sopimusasiakkaille suunnattua rajoituksetonta postitoimintaa.

Toimiluvassa edellytetään postipalvelun laadun, saatavuuden ja tehokkuuden kannalta välttämättömiä ehtoja, joita ovat muun muassa osoitteenmuutos- ja jakelunkeskeytyspalvelun järjestäminen.

– Lisäksi jakeluyhtiön on järjestettävä lähetysten merkitseminen tunnistettavalla tavalla, sanoo viestintämarkkinat-yksikön päällikkö Olli-Pekka Rantala. Sen on myös huolehdittava siitä, että virheellisesti jaetuille lähetyksille on keräilypisteet postin palauttamista varten.

Nyt myönnetyssä toimiluvassa Ilves Jakelun tulee jakaa lähetykset vähintään kerran viikossa. Toimilupa-alue sisältää Forssan, Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän kunnan alueet kokonaisuudessaan. Lupa on voimassa 30.1.2024 saakka.