Jäähyväiset talviklassikolle - toistaiseksi

HIFK:n ja Jokereiden kolmas talviklassikko olympiastadionilla jää viimeiseksi. Syynä on Jokereiden siirtyminen ensi kaudella itäeurooppalaiseen KHL-liigaan. Klassikoiden loppuminen maaliskuiseen kamppailuun herättää faneissa sekalaisia tunnelmia.

urheilu
HIFK juhli talviklassikon voittoa toissa vuonna.
HIFK on juhlinut kahden aiemman talviklassikon voittoa. Yle

Talviklassikon ennakkotunnelmia nostattaa legendojen ottelu. Konkareiden kohtaaminen ryydittää varsinaista ottelua.

Seurojen välinen paikalliskamppailujen runkosarjakin päättyy talviklassikkoon. Klassikkosarjan loppuminen stadionilla herättää faneissa monenlaisia tunteita.

- No kyllä näitä IFK-matseja ikävä tulee. Jatkossa tulee uudet kuviot, uudet vastustajat. Kyllä näitä varmaan kaipaillaan, mut nautitaan nyt kun pystytään, kuvailee tunteitaan jokerifanien puheenjohtaja Kimmo Virtanen.

- Kyllähän niitä on muitakin suomalaisjoukkueita jäljellä sitten. Jos tuntuu siltä, että kysyntää riittää, miksei se toimisi muitakin vastaan, HIFK:n fanien keulamies Patrik Sjögren on kylmän rauhallinen.

Näytösottelu ei maistuisi

Vaikka Jokerit pääsisikin KHL:stä pelaamaan IFK:ta vastaan harjoitus- tai näytösotteluja, eivät ne maistuisi faneista samalta kuin kunnon paikalliskamppailu sarjapisteistä.

- Esimerkiksi ennen kautta pelattavia harkkamatseja ja tollasia valmentavia, niinmikä ettei pelata IFK:ta vastaan. Mut sellainen varsinainen mikään vuotuinen tapahtuma tai näytösottelu, en tiedä onko siinä välttämättä itua, Virtanen pohtii

- Ei kiinnosta siinä mielessä, että sehän olisi leikkimistä isolla rahalla sitten, Sjöberg kuittaa ajatuksen.

Korvaisiko Blues Jokerit?

Voisiko vaikkapa Espoo Blues korvata Jokerit talviklassikossa?

- Ei se, jos stadikalla pelattais. En tiedä houkuttaisko mikään joukkue varsinaisesti sitä määrää yleisöä, että se olis sen arvoista, Virtanen arvioi.

- Se nyt ei ole silleen stadilaista herruutta. Kai tässä otetaan kuitenkin sen verran näitä kuntaliitoksia, että se olisi kuitenkin metropoliherruus siinä vaiheessa. Ihan kelpo kehitys kyllä, Sjöberg heittää.

HIFK:n johdossa uskoa Bluesin mukaan tuloon löytyy enemmän.

- Varmaan semmonen aika tulee, että voisi onnistuakin, toimitusjohtaja Jukka Valtanen ennustaa.