Italiassa etsitään paavi Johannes Paavali II:n verikangasta – epäillyt heittivät pois

Kolme epäiltyä on otettu kiinni, kertoo uutistoimisto ANSA. Poliisin mukaan he eivät ole ymmärtäneet kankaanpalan arvoa eivätkä muista, minne sen jättivät.

Karabinieri San Pietro della Iencan kirkon edessä, josta paavi Johannes Paavali II:n pyhäinjäännös varastettiin Italiassa. Kuva: Epa / Claudio Lattanzio

Italiassa yritetään etsiä varkaiden matkaan lähtenyttä kankaanpalaa, jossa on paavi Johannes Paavali II:n verta. Varkaat iskivät Abruzzon maakunnassa L'Aquilan kaupungin lähistöllä sijaitsevaan pieneen San Pietro della lencan kirkkoon viikonloppuna ja veivät pyhäinjäännöksen.

Uutistoimisto ANSA:n mukaan teosta on otettu kiinni kolme epäiltyä ja kangaspalan metallikehikko on löytynyt. Poliisin mukaan epäillyt eivät kuitenkaan ole ymmärtäneet kankaan arvoa eivätkä muista, minne sen heittivät. Pyhäinjäännöksen lisäksi varkaiden matkaan lähti krusifiksi, joka niin ikään on löytynyt.

Paikallisen median mukaan noin 50 poliisia ja koiraa yrittää etsiä kankaanpalaa alueelta.

Kardinaali Stanislaw Dziwisz lahjoitti pyhäinjäännöksen paikalliselle seurakunnalle vuonna 2011. Johannes Paavali II oli mieltynyt vuoristoiseen Abruzzon alueeseen ja kävi siellä hiihtämässä.